22 augusti 2010

Samlar solenergi...

Idag är dagen jag inte längtat till, den dagen då semestern går mot sin ände.
Det känns motigt, men då använde jag dagen att samla energi -- en löprunda och sen plockade jag tillsammans med Anna tokfina hallon hos Hallbergs, blev flera liter, där vi gör sylt av en del, äter upp en del ikväll med grädde till och några styckfryser jag att ha på tårta!!! Tack Ingrid för bären!

Sen har jag plockat mera röda vinbär här hemma -- blev 5 liter där igen och då är fortfarande halva busken kvar!
Det riktigt lyser om bären, ni anar inte hur mycket solenergi som samlats i varje litet bär, hur mycket vitaminer det är och hur mycket nytta det kommer att göra i våra kroppar här fram emot höstkanten!

Petter har gjort ett dagsverke i härbret idag med Larry, då de med varsin röjsåg har mejat ner höggräset/skogen vid stugan! Skönt och underbart stort tack till Larry för den hjälpen!

När han nu kom hem, så blev det en skön stund i vilstolen under parasoll på altanen på spikmattan och där sov han skönt en timme! Dessutom kom Anna med deras gemensamma favorit-"godis" -- en ny strössel-grej som man har på glass, i saltlakritssmak som är i form av "flakes". Den är faktiskt riktigt god och Petter blev tokglad, fick 5 tuber + en lakritssåstub, som blir hård när den hälls på glassen. Nu blir det frossa ikväll -- Petter skulle tillverka sin egen hallon-lakrits sa han.

Adam har pluggat teori, nu bränner det till liksom...!
På seneftermiddagen behövde vi hjälpa Adams kompis JK med bil till Ljungdalen, som sen ska tas till Storulvån i helgen, så det blev en Härjedalstur där också!

Dagens tanke...om en skön sista semesterdag....så här ska söndagar vara, så här hade jag gärna haft hela min 8 veckor långa semester, som bara krympte ihop till 2....och jag önskar stort att den trisslott jag köper nästa gång ska ge mig en känsla av "plötsligt händer det", så jag kan ha semesterdagar "forever"....;)