23 januari 2010

50 kronor till Haitis offer -- kom igen nu!

Jag bedrövas av det som händer på Haiti. Skalv efter skalv gör att det snart inte finns något kvar. Varannat hus har rasat, all kommunikation är bruten; vägar, järnvägar, hamnen m.m., flera hundra tusen människor är konstaterat döda och ännu fler saknas. Mängder av barn har förlorat sina föräldrar.
En världskatastrof, som ingen här i lilla Svedala riktigt förstår vidden av. Och eftersom inte så många svenskar finns där i området, så känns den också lite "far away" -- engagemanget var mycket större vid Tsunamin i Thailand för några år sen, för då berördes också svenskar...
Men vi måste tänka "outside the box" -- vi måste försöka stötta med det vi kan, här behövs enorma insatser för att stödja!

I det här fallet kan vi hjälpa våra hjälporganisationer att hjälpa och jag skulle vilja peppa för Svenska kyrkans Internationella arbete Hela Världen, där vi kan bidra på olika sätt med pengar, främst en gåva på 50:- via sms.
Gör din insats, du som kan avvara en 50-lapp, till de som behöver den mycket bättre än du själv!
Smsa ordet Haiti till 72950 så skänker du med det sms:et en 50-lapp.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se

Dagens tanke...om att hjälpa andra...vi bara måste hjälpa till. Vi har det gott här i Sverige, med små handlingar kan vi bidra till större! Var med mig du också!