08 augusti 2010

Roxette!


Roxette is in the town, åtminstone igår kväll i Sundsvall!
Och vi med såklart!

Först fick vi ta del av en dryg timmes konsert med The Baseballs, ett tyskt rock-a-billy-band som blivit känd i Sverige för sin version av låten "Umbrella". De hade en rackarns show och hålligång, riktigt bra!
Sen kom Marie Fredriksson och Per Gessle med band och det känns ju otroligt roligt att för en gångs skull få se världsstjärnor, som de ju är. En av vår tids största musikexporter.
Vi satt riktigt bra, tur det, för jag hade köpt biljetterna 5 minuter efter att de släpptes 23 april.
Men de var dyra biljetterna, riktigt i magstark klass, så det var tur att det var en bra konsertkväll.
Märktes att Marie var märtbart nedsatt i förmåga av sin sjukdom, hon kunde inte sjunga höga toner, för då fick hon huvudvärk (hon har ju opererat bort en tumör i huvudet) och hon var stapplande på scenen. Per sjöng några av sina sololåtar, förmodligen för att avlasta lite.
Men ändå, vi bjöds på en fin konsert med följande låtlista:

Dressed For Success
Sleeping In My Car
Opportunity Nox
The Big L
Wish I Could Fly
She Doesn't Live Here Anymore
7Twenty7
Perfect Day
It Must Have Been Love
Stupid
Do You Wanna Be My Baby?
Silver BlueFading
Like a Flower
How Do You Do!
Dangerous
Joyride
Extras:Listen To Your Heart och The Look
Extra extras:(I'm Not Your) Steppin' Stone och Church Of Your Heart

Dagens tanke....om världsstjärnor in action....det är roligt att se en unik konsert. Och att också få se världsstjärnor agera är ju extra kul. De är ju proffsiga, även om det märktes att de inte lirat ihop på länge och även om det märktes att Marie är med "på nåder". Vi var alla tre nöjda över att vi tog chansen och var där! En härlig musiksommarkväll fick avsluta Petters semester!

Adams nya bil!!!


Så lämnade vi då Valdemarsvik och styrde kosan idag till Hofors, där vi skulle hämta upp Adams första bil! Riktigt fin och han fick övningsköra den upp till Iggesund. Den går bra, det är smågrejer som ska justeras, men annars otroligt fin. Den är mörkblå i lacken och välvårdad. Riktigt bra första bil för honom.


Som alltid i Hofors, så får jag en liten längtan åter till det som var, inte till Hofors som är (för det ger mig lite magvärk faktiskt), men dock den tid vi hade där. Kyrkan är min oas, den är nog den finaste kyrka jag vet och den saknar jag enormt. Huset bredvid kyrkan, Gubbero, var vårt hem i 8 år och det huset har nu församlingen till barn och ungdomslokaler. Fortfarande finns spår efter oss, en syrenberså, perenna växter som svärmor planterat, resterna av Adams sandlåda, våra lampor vid garaget som Petter monterat m.m.


Dagens tanke...om Adams första bil....nu saknas bara körkortet och det ska väl inte vara sååå långt borta. Nu är bilen i hamn, den ska vi fixa och trixa med så den blir som han vill ha den och sen ska den få rulla upp till Kiruna. Riktigt kul att se dagens stolta bilägare! Kör säkert min son!