05 juli 2011

Läsk som säljer...

Marknadsundersökningar görs ju varje år och när det gäller läsk i USA är det solklart -- den ledande läsken i USA är såklart Cocacola som är nummer 1, följt av Cola light, Pepsi, Mountain Dew och Dr Pepper.

Den top-5:an är inte likadan i Sverige, även om CocaCola är den mest säljande läsken i de flesta länder i världen, förutom i Skottland, där nr. 1 är Irn Bru -- min favoritläsk!







CocaCola är ett av världens mest värdefulla varumärken också och receptet är fortfarande hemligt med ingredienserna...
Cocacola är den mest säljande läsken här också, om man inte kommer till Norrland, för då är det faktiskt Trocadero som ligger högst. Trocadero finns inte att få tag på i södra delarna av landet. När jag var liten var Trocadero knallorange, så man blev alldeles orange i munnen av den läsken, snacka om färgämnen....
Den påminner stort om Irn Bru, både i utseende och lite i smaken!


Dagens tanke...om läsk....svenskarna dricker mycket läsk, uppemot 70 liter per person och år. Det är ändå bara hälften av vad topplandet Tjeckien tar sig an, de dricker 140 liter per person och år...Även om jag vet att light-läsk inte är så bra, så har jag svårt att dricka sockrad läsk -- det är så otroligt sött. Men en varm dag, ett glas fullt med is och en kall cola-light är riktigt svalkande. Bäst är kallt vatten att dricka tycker jag, det släcker törsten bäst och är godast! Men det ska alltid vara is i, mycket is! Tur vi har ismaskin, den går på högtryck såna här sommardagar!