22 februari 2010

Minus 31 grader....

Tidig morgon och Adam ska åka morgonflyget till Kiruna, eftersom flyget igårkväll var försenat, så att han skulle ha missat anslutningen till Kiruna från Stockholm, så då fick han ombokas till nu på morgonen istället.
Han har fem skoldagar däruppe, sen kommer han hem igen för dryga 2 veckor med distansstudier och sportlov, blir skönt att få ha honom hemma mera!

Ute är det minus 31 grader nu på morgonen, biter rejält i kinderna...det är härligt och den här vintern är outstanding med mycket snö och rejäl kyla. Älskar detta!
Problemet är bara stugan till fjälls...vi kommer inte upp till den, för all snö har fallit när det varit rejäl kyla, vilket gör att det är bara "fin-snö", tunna flingor och inget tölager under, som håller emot. Så en meter mjuk snö gör att man bara sjunker ner totalt och vi kan inte ens ta oss upp pulsande...Petter och Adam gjorde ett nytt försök igår, men fick ge upp!
Just nu kl. 06.00 på morgonen, så sitter jag och Petter här i soffan och kikar på hockey när Sverige möter Finland, dags att duka fram lite frukost, sen väntar en hel dags studier!
Dagens tanke....om uppe i ottan....det är några gånger som jag är uppe tidigt -- när jag ska flyga iväg med morgonflyget (kallas för sex-kärran, för den går strax efter 06 på morgonen), om det är julotta....annars gillar jag att sova på morgnar, dock har jag blivit helt annorlunda för förr i tiden kom jag nästan inte upp, men nu är det normal-läge så att säga. Men Sverige och hockey med alla proffs är ju ett måste, så hockey 06.00 en måndag morgon mitt i OS, bara måste man se! Zäta, Foppa, Sedinarna, Bäckström, Modin....bara storspelare...och riktigt bra hockey! Heja Sverige!