08 maj 2012

-21,7 kg!!

En liten rapport kring mitt hälsoläge:



Har nu tappat 21,7 kg i min fajt mot övervikten. Jag är lycklig över det!
Jag går ju på Itrim här i Östersund på det två-åriga viktreduceringsprogrammet och det går tokbra.

Jag har nu börjat trappa upp från måltidsersättningar som jag ätit ca 4 månader enbart och nu lägger jag till vanlig mat, fast i ”styrd form”. Jag lovar – det är ljuvligt med lite andra smaker i munnen!

Jag tränar pulspass på Itrim minst 2 ggr/vecka, jag går minst 5 km per dag, jag löptränar 1 gång i veckan, jag går på promenadband 2 ggr i veckan etc etc….har aldrig rört mig så mycket som nu, och har aldrig heller hittat ett koncept som så genialiskt hjälper till med kopplingen av bra mat och bra motion.



Vi har gruppträffar varannan vecka under de här två åren och får gott stöd av min grupp, har hälsosamtal med jämna mellanrum med min hälsocoach Jenny som är dietist i botten och en av grundarna till Itrim.

Jag får ju träna på vilket Itrim-center som helst, så förra veckan var jag till min systers Itrim-ställe i Sollentuna och nu denna vecka har jag med mig grejer, så att jag kan gå på Itrim i Visby när jag är på tjänsteresa på Gotland.


Har tappat 6 storlekar i kläder hittills, och börjat snegla lite på andra sorters kläder än ”tält-storlekar” (är otroligt less på plus-avdelningarnas kläder vill jag lova), så väl jag tagit ner mina kilon, 12 kvar nu, så kanske jag får investera i lite nya kläder, eftersom det börjar bli mycket tyg som hänger löst….;)


Angenämnt bekymmer och inte det viktiga – jag mår tokbra och ska så småningom på ett återbesök till min läkare för att se vad vi ska göra med de blodtrycksmediciner jag äter och om det kan gå att minska/plocka bort dom så småningom. Bara det en seger!

Dagens tanke....för er som funderar...det blir ett nytt liv, om du ger dig själv chansen till det! Men jag vet också hur svårt det är, hur många ursäkter jag haft, alla bortförklaringar, alla men....så jag kan inte "putta dig över kanten, så att du tar steget" -- jag kan bara föra dig fram till den -- du måste själv kliva vidare!

Och som jag säger -- den jag umgås mest med är mig själv och jag börjar gilla det umgänget....;)