25 december 2010

Juldagen -- en vilodag!

En härlig julafton som startade med ett besök hos pappa vid graven. Tände ljus och satte dit en vacker röd bär-krans. Farmor och farfars grav tände vi också ljus på, samt i minneslunden för farbror Sven och mina exsvärföräldrar Siv och Ragnar.

Julklappsutdelningen gav mig ett promenadband! Underbart! Adam fick många paket, men det bästa var nog den "one-piece" overall som mormor sytt ihop åt honom, han bodde i den hela julafton. Petter fick Lundhagsskjortor och mormor en ihopfällbar käpp med rosor på.

Det blev gott julbord, stort efterrättsbord, glögg, paketutdelning, Kalle Anka, rummyspel där Petter vann överlägset, julklappslek där jag fick snöbollar, Petter fick glögg och Adam fick julgodis! Lite snöbollskrig hann vi med också.

I morse klev jag, Petter och Adam upp och gick på julotta i Sörberge kyrksal. Det var gamle gode Anders Sundquist som höll i den och vi var många gamla KU:are där, som var med 1982 när vi gjorde SVT:s julotta i TV från Lögdö kapell och sjöng "I drömmen om julen" för första gången -- spelade mandolin i TV samt blockflöjtssolo....*ler* Julotta med Anders är precis som det ska vara, någon annan julotta duger tyvärr inte.

Dagens tanke....om juldagsbestyr....juldagen är den riktiga julfestens dag. Och också den dagen, då man får äta god julmat, en gång till. Man hinner kika på julklapparna och pröva lite spel. Det är också tillåtet att gå och lägga sig efter julottan och sova till lunch, det är en lugn och skön vilodag!