19 juni 2010

Kronprinsessbröllop....


Idag är det bröllop! Det största genom tiderna i Sverige. Vår kronprinsessa Victoria får sin älskade Daniel Westling.
Genom ett JA, så blir killen som spelat hockey ihop med mina konfirmander och KU:are i Hofors, hertig, riddare och prins. Han får halva kungariket, han får serafimerorden (den högsta utmärkelsen i Sverige)...
Och genom ett JA, visar Victoria att kärleken övervinner gränser, man kan som kunglig få bli kär i vem som helst, hon får dela sitt liv med den hon verkligen vill och hon delar sitt kungarike med mannen från folket.
-Må er fridszon hållas fridlyst säger vår ärkebiskop i vigseltalet. -Den som är trygg törs bli buren säger han vidare -- vilket härligt ord! Jag blir buren i mitt äktenskap, varje dag, varje sekund av Petter! Kärlek på allra högsta nivå!
"If God was to describe you, where would he begin?" Agnes och Björn Skifs sjöng en världsfin sång i kyrkan som avslutning!!
Magnifik kortege och den kungliga slupen i Stockholms ström var riktigt snyggt jobbat och en avslutning med 18 JAS-plan på låg höjd som en hyllning fullbordade det hela!
Ett fantastiskt bröllop!
Dagens tanke...om Sveriges största bröllop....det är fantastiskt, det är underbart, vilken härlig dag -- 19 juni 2010. Grattis kronprinsesseparet och lycka till i kärleken!