03 mars 2010

Våra OS-hjältar....


Igår var vi ut och åt gomiddag på Athena -- riktigt trevligt!

Ikväll har vi tagit emot våra OS-deltagare och medaljörer här i stan! 15 av dem bor här eller kommer härifrån. Och ca 20.000 hade mött upp på Stortorget ikväll för att hylla gänget med många guldmedaljer! Roligt att få se guldmedaljen på nära håll också!
Ja, det var en glädje för de förstod nog först nu vad det här har betytt för hela Sverige, när de möter sån stor respons och sånt mottagande från alla oss härhemma i Östersund, deras hemmastad!

Dagens tanke...om våra OS-deltagare....riktigt härligt med såna fantastiska prestationer som de åstadkommit; Kalla, Curlinglaget, Anders Södergren, Haag m.fl....Och det mest sköna är att vi är en OS-stad, här bor de flesta skidåkarna, för de tränar på Vintersportcentrum här, så man stöter på de här och var i vår lilla stad!
Det som också är fantastiskt, är att vi också har en kille som Adam känner och som bor nedanför våra hus nere vid en av strandtomterna; Zebastian Modin, en 15-årig blind kille, som nu tävlar i längdskidåkning i Paralympics, som den yngste svensken! Han går i den skola Adam gått i som är bredvid vår här och har alltid klarat sig riktigt väl, trots att han nästan är blind numer. Lycka till Zebastian på Paralympics OS!