17 december 2011

Östersund - Kiruna tur och retur på 36 timmar


Åkte bussen upp i går morse till Kiruna, 13 timmar i buss mellan 07.00 - 20.00 lång tid utan att gå ur och röra sig liksom, syns kanske på den trötta bilden ovan. Men intressant ändå, eftersom jag var den ende som åkte hela sträckan; folk kom och gick, några sov, andra surrade, nån läste. Jag själv både jobbade lite, läste, tänkte och hade med mig både frukost, lunch och middag så man klarar hela resan ;)
Väl uppe hos Adam i Kiruna, så packade vi och röjde av lägenheten och somnade sen för att gå upp i ottan vid 06.00.

Bilen fullpackad, så styrde vi kosan söderut igen, vi lämnade stan 07.40 och 11 timmar senare var vi hemma i Östersund -- rätt halt väglag och Adams sladdriga vinterdäck gjorde att vi fick köra rätt lugnt! Halva vägen hem körde Adam igenom min Ipods låtlista på 1100 låtar och jag fick gissa artist och låt. Sen är det så roligt att generna speglar över -- Adam och jag sjunger ikapp på allt ifrån Tomas Ledin till Level 42 -- vi är båda glada i låttexter.

Dagens tanke...om tur och retur-tripp....170 mil på 36 timmar, det suger lite i kroppen, men vad gör väl det -- nu är Adam hemma för 3 veckors jullov! YES!