13 april 2010

IONA -- den genomskinliga platsen....

Vi har varit en vecka i Skottland med unga konfirmandledare, Steg 3. En fantastisk vecka på många sätt och vis, jobbig på några sätt och vis och härlig på alla sätt och vis!
Att få jobba med de unga konfirmandledarna är en häftig grej och de här är ju alltså inne på sitt sista år, så den här resan är det sista vi gör med dem i stiftsutbildningen.
Adam går ju Steg 3 nu, så det var oerhört spännande att se vad han skulle tycka om detta och det verkar verkligen gått hem!
Iona är en ö längst ute i Atlanten på skotska västkusten. Den här ön har en medeltids-kyrka, en abbey och där finns ett center som tar emot människor från hela världen, att dela gemenskap, tro och liv med varandra.
Ett fantastisk ställe, jag gillar platsen enormt.
Man pratar om "den genomskinliga platsen" när man pratar om Iona och för mig stämmer det, här känns det som om Gud är riktigt nära, det blir en genomskinlig känsla, där allt får framträda tydligt.

Dagens tanke....om Iona....det går inte att prata sönder Iona, man måste dit och uppleva det hela, men jag ger er bilder från den här lilla ön, allt från en härlig soluppgång kl. 06.25, där jag var ensam vaken till söta lamm och vackra vyer....