18 februari 2012

Melodifestivalen deltävling 3

Dags för Melodifestival deltävling 3 och som vanligt måste jag engagera mig.
Ikväll har vi följande artister med:
Andreas Johnson
Youngblood
Love generation
Molly Sandén
Mattias Andreasson
Björn Ranelid ft. Sara Li
Maria Ben Hajji
Carolina Wallin Perez

Och då ska vi se vad Leksand har att erbjuda:
Först ut är Young blood med låten "Youngblood". Fredrik Kempe är låtskrivare, så det kan ju vara något som tilltalar den yngre publiken! Låten är inte dålig och dom dansar bra....sjunger lite falskt emellanåt.....svårbedömt....
Maria ben Hajji med låten "I mina drömmar"....här gick jag och fixade mitt käk.....snyggt med ljusen, men annars....säkert en Svensktoppshit....
Mattias Andreasson med låten "Förlåt mig" -- jag gillar ju honom! Gillar att han sjunger på svenska, ja, kanske....
Love generation med låten "Just a little bit".....zebror på scenen....ja, kanske en låt fför dansgolvet, men en blek historia, säkert har jag fel igen....!
Carolina Wallin Perez med låten "Sanningen"....trummor gillar jag, men vad har hon på sig...? Mycket svenska låtar den här gången... men hon sjunger så gällt i höga registret....suck!
Andreas Johnson med låten "Lovelight"....Andreas är ju underbar sångare och Petter har ju gjort jobb åt honom, bl.a. en del viktiga saker utanför scen-livet! Och låten behöver bara gå 4 takter -- det här är kvällens vinnare! Låten är bra och typiskt Andreas! Han ska vinna alltihop ju!
Molly Sandén med låten "Why am I crying"....snyggt ljus. Låten är sådär! Kan va farlig en stund...
Björn Ranelid och ft. Sara Li med låten "Mirakel"....synd om sångerskan Sara (som varit med i gruppen Sheelah ihop med Emma) ....Björn Ranelid står och snackar om kärlekens Mirakel....men ta bort karln!
Han sjunger falskt en strof och sen pratar han om kärlekens soldater...men snälla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Är inte det här en sångtävling?? Hur ska Sara nånsin kunna få en karriär efter detta, utan att bli ihågkommen som ett skämt?

OK, då ska vi se vilka fem som går vidare:
Andreas Johnsson, Mattias Andreasson, Molly Sandén, Youngblood och Björn Ranelid! Jag hade 4 av 5 rätt så långt...



Och resultatet av kvällens delfinal:
Till final går: Molly Sandén (det är kul att hon går vidare) och.....katastrof -- Björn Ranelid med Sara Li....-- skämtet i Melodifestivalen!
Till andra chansen skickas: Youngblood och Andreas Johnsson -- meeeeeen....Andreas låt kommer vinna hela klabbet!

Ja, vad säger man -- att den här tävlingen, med Björn Ranelid blir ett hån mot alla artister som kan sjunga och som går in seriöst för detta. Hoppas vi kan lägga ner det här dravvlet nu, det är verkligen inte roligt, när det hela landar långt ifrån syftet! Menar svenska folket att vi ska skicka nåt sånt elände till Eurovision? Hur tänkte ni nu? Och kan någon ta bort Christer Björkman nu, som både plockar med Ranelid och Flink i sånt här sammanhang??? Inget trovärdigt på något sätt!!

I musikens och sångens tecken -- Anna och Emma!


Jag är glad -- glad för att bästa Anna och bandet The Dred Newton Project gick vidare till länsfinal i Musik direkt här i Östersund! UNDERBART! De spelade tokbra och det var musikaliskt! Jättekul att vara på delfinal ikväll på Storsjöteatern! Och Petters gitarr fick vara med på scenen och gå till final också....;) Grattis Anna och gänget!


Sen är jag sur -- sur för att Emma inte gick vidare i The Voice Sverige-tävlingen på TV4, sur på att Petter var så klantig och valde bort bästa sångerskan. Kvar i tävlingen är flera som sjunger betydligt sämre än Emma nånsin skulle kunna åstadkomma i dvala!!

Nä, det där var riktigt märkligt, Emma gjorde ett strålande nummer och gav järnet! På allra bästa sätt!! Och ändå får hon inte vara kvar....där valde Petter bort en möjlig vinnare!


Dagens tanke...om ytterligheter...."här kommer alla känslor på en och samma gång" -- samtidigt vara så glad över Annas framgångar och samtidigt så ledsen över att Emma inte kunde få kliva fram, för hon är så ruskigt värd det! Lycka till båda vännerna med era musik- och sångkarriärer -- jag känner det i hjärtat, det kommer att gå tokbra för båda!