17 juli 2010

Hmm....

Ännu en kontakt som hittat mig här via bloggen om rymdgymnasiet och boendet i Björnbyn i Kiruna (tack för samtal!).
Verkar som om jag måste förtydliga mig ifall någon fler undrar -- Adams flytt från elevboendet i Björnbyn, när det gäller Rymdgymnasiet i Kiruna hade bara att göra med att bostadsmarknaden i Kiruna är tajt, det är svårt att få tag på små lägenheter, de går som smör i solsken. Så när vi förstod att det var så, att kommunala bostadskön hade 4-5 års kö, så valde vi att aktivt söka nån lägenhet för honom. Han hade säkerligen bott kvar på Björnbyn ett tag till om det inte var så läget såg ut. Och troligtvis hade han gärna haft eget boende åtminstone sista året, för hur det än är, så är det speciellt att bo på internat, jag bodde själv två år och delade rum med min kompis Eva (tänk Eva, hur vi stod ut med varann på 15 kvm) -- man lär sig jättemycket, man utvecklas som människa, men tids nog så är man glad över en egen ruta i tillvaron också.
Så därför, när möjligheten kom upp, så flyttade Adam från Björnbyn till egen lya. Btw -- den blir ledig juni 2012 och går ut till försäljning då, högstbjudande, ifall att någon är intresserad!

Idag en dag av kurering -- egentligen starten på tävlingsveckan, men kroppen är inte riktigt med än på saken, är helt slut och dränerad fysiskt märkte vi igår, så förhoppningsvis orkar vi med morgondagens tävling (vi har 6 tävlingar som kommer nu, på 7 dagar) m.fl.


Dagens tanke...om semestern...jag gillar semester! Skulle gärna ha det länge, ofta och mycket. Gillar mitt jobb också, även om jag just nu inte alls har nån lust, ork eller vilja att engagera mig i det än på många dagar -- förmodligen helt rätt, kroppen och hjärnan vilar, det är ledigt nu!