13 oktober 2010

Vacker höst!


Tror snön är på gång i natt hitåt och då går det snabbt med löven, för när snön kommer är det precis som om trädet blir i chock och bara släpper taget om det som är kvar. Därför bjuder jag på fina färger från årets höstlöv.

Läste just att årets oktober har 5 fredagar, 5 lördagar och 5söndagar. Det händer en gång vart 823:e år och det känns ju som ett privilegie med 5 helger på en månad, eller hur?

Adams kompis Maria fyller 18 imorgon och hon var så härlig idag, när hon uttryckte att hon kände av 18årskris!! Fantastiskt....här går vi vuxna och morrar om 30, 40, 50årskriser, när det finns en 18årskris istället?! Jag försöker minnas tillbbaka till min 18årsdag, men minns inte så mycket mer än att jag var fast besluten att ta körkortet snabbt. Minns inte heller om mina föräldrar pratade så mycket om det här med myndig, fick inte alls så många brev kring "när du nu nått din myndighetsdag...". Jag minns snarare min 20årsdag mer. Idag tror jag att 18åringarna upplever ett slags både ock -- stora krav, vuxen över en natt, man vill fortfarande vara "liten", men får inte längre...

Dagens tanke...om hösten...känns bra att den snart är över. Hösten gör mig lite....inte deppig, men irriterad och seg! Vill gärna ha vinter och om det är en riktig vinter, så brukar den komma när Maria fyller år! Det är imorgon det, så varmt välkommen kära Vinter! Dags nu!