03 februari 2010

Att vara utan TV?

En intensiv helg till ända, nära 300 deltagare i vår utbildning för unga konfirmandledare. Fantastiskt och det mesta har rullat på bra! I måndags var det minus 31 hemma på Frösön, fortfarande riktigt kallt och det gillar jag!
Roligt med våra samiska unga konfirmandledare, som är sååå härliga, det blir en bra grupp ledare inför lägret 2011...


Nu har vi landat i Kiruna hemma hos Adam. Det är föräldradagar på skolan, så vi ska ha mentorsamtal och föräldramöten och klassträffar m.m.
Vi har flyttstädat ur hans gamla boende på Björnbyn -- skönt att få det fixat! Hittade en riktigt skön hängdriva utanför hans fönster, riktigt fränt att den hänger kvar och inte faller ner av jordens dragningskraft.

Samtidigt får vi hjälpa honom fixa klart med lägenheten, fylla på matförråden och vara tillsammans några dagar. Riktigt mysigt!
När vi reste upp igår, så när vi kom till Svappavara, så lyste himlen upp och mitt bredvid vägen, står ett stort hus helt i lågor, men vi såg ingen brandbil, ingen aktivitet....mysko...

I Arjeplog åt vi på en riktigt god restaurang -- Afrodite. Jag fick en riktigt smarrig Taco-tallrik!

Där satt också en bunt militärer (ovanlig syn numera, för de är så få grönklädda i vårt samhälle, i Östersund försvann ju alla i ett svep) och de satt och pratade om en av männens märkliga val -- han hade inte haft TV i 12 år och valt bort det, för att han tyckte det var mer avslappnat så, hans barn hade aldrig sett TV hemma m.m.
Jag försökte själv tänka mig in i ett liv utan TV....hmm....

Dagens tanke....utan TV?...jag skulle nog känna mig amputerad utan TV...att inte ha vetskap om samhället, världen, väder, ekonomi, bli road, oroad, få kunskap m.m. -- näe, jag skulle inte göra det valet, att inte som människa, ha koll på läget! Hur skulle du tänka att det var utan den här detaljen?