29 maj 2010

Nyheter på smarrig-marknaden....

Sköna lördag, sköna helg, sköna vilodag, sköna familjedag, sköna....allt!
Att sova utan att behöva kliva upp viss tid, att äta frukost mitt på dagen framför TV:n och käka en hel timme, att bara ta det lugnt och göra saker i maklig takt, att äta god middag till en film (grillat igen), ja underbart helt enkelt.
Måste göra som min kollega Maria, recensera lite nyheter på godisfronten.
Marabou Polka är nya chokladkakan, finns också en annan med Passion och Chili. Polkan är god, Passionen hade gärna fått smaka mer Passion. Dessutom kommer nu en rulle med kokossmak, som troligtvis passar mig i smaken fint!
Nya chips från OLW, Ugnsbakade chips....tja, nja...då är lantchips godare faktiskt om man ska köra nån variant.

Tutti Frutti har kommit med en ny variant; Yoghurt splash. Det här är gott tycker jag, det är lite krämig kärna som är vit -- den gillas.

Daim Summer Dream, där det ska smaka päron av dajmen....men näää, riktigt svag smak...bättre med vanlig Daim. Ni som är lite äldre, minns ni att den här godsaken stavades Dajm förut?

Kexchoklad Hallon -- men hallååååå! Hallåååååån! Det här var bland den godaste kexchoklad jag smakat!! En riktig 10poängare!!!! Hallonen smakar hallon liksom!

Malaco har salmiakkulor Dark med soft kärna. De här är Petters favoriter och de är inte alls så tokiga, för lakritsälskare.
Mars Planets -- Mars choklad, fast i olika storlekar på kulorna, där de är soft, crispy och chewy! Gottistottis
Polly SummerEdition, där det är följande praliner: smak av mörk choklad och jordgubb, smak av mjlökchoklad och jordgubb, smak av vit choklad och smultron (vit chokladöverdrag) och smaka av vit choklad och smultron (rosa chokladöverdrag) -- Polly har ju följt oss genom åren, eftersom Petter sålt för Cloetta och det fanns en del Polly att hämta där. Jag gillar de här varianterna, en riktigt somrig påse att njuta av!
Ballerinakex Kladdkaka -- ja, storsäljaren!! Den är riktigt riktigt fin -- det är kex man ska doppa i mjölk som blur det som kladdkaka med grädde! God!
CocaCola Cherry, en körsbärsvariant som Adam gillar
CocaCola Vanilla, cola med vaniljsmak som också är en av Adams favoriter

Dagens tanke...om godsaker....det finns många varianter som görs, för att "utveckla" vinnande produkter, men oftast håller de allra bäst själva i sitt original, precis som vi människor....originalen är bäst oftast! Men, nog finns det några goda försök att variera de goda originalen...pröva själv!