25 februari 2010

Taxi, flyg, flyg, tåg, tåg, taxi....


Jag är på väg till Loegums kloster i södra Danmark, på en Europeisk konferens kring konfirmandfrågor. Hedrad att få vara en av den svenska delegationen, så det ska bli en intressant helg.
Påbörjade resan idag hemifrån Frösön med en flygtaxi i morse, sen flyg till Arlanda, byte flyg till Köpenhamn och sen tåget in till centralstationen. Här är jag nu och sover över, ska ut på stan och få i mig käk så jag klarar alla OS-sändningar ikväll -- mycket spännande som händer!
Imorgon bitti blir det tåg över hela Danmark och sen en taxi på slutet...ibland undrar jag varför alla såna här kyrkliga centran ligger så "off" och varför man lägger arrangemang ocentralt????
Varför kan man inte ha såna här saker centralt i nån stad, så att det blir något enklare, billigare, mer tidsbesparat, miljövänligare för alla att ta sig?
Är väl bara att gilla läget och att ta sig vidare imorgon....sen ska man hem samma väg på söndag.

Det som väntar hemma är gott -- Adam kommer hem imorgon och har dryga två veckor hemma igen. Distansstudievecka och sportlov -- jajebox! Välkommen hem älskade!

Dagens tanke....om att vara på resa....jag gillar att resa, annars skulle jag väl inte ha det här jobbet såklart. Det är alltid spännande att se alla människor man möter, undrar vart de är på väg, vart de kommer ifrån....det kanske är nån som tänker så om mig med...ja, jag är bara på väg mot lite spännande jobb....