08 januari 2012

1001:a inlägget

Ouuiiii.....nu har jag skrivit tusen inlägg i min blogg sedan hösten 2009. Jag har ju sagt att jag skulle nog försöka lägga ner efter 1000....och det kanske sker så småningom, men just nu känns det ändå värdefullt att blogga, när Adam är i norra änden av Sverige, då kan jag ändå dela med mig lite av det som händer hemmavid....så jag fortsätter, för det är ju så himla kul och jag delar gärna med mig av mitt och mina tankar eftersom jag förstår att det är några fler som läser min blogg -- jätteskoj alla ni!!

Nåväl, imorse packade vi ihop Adam och hans pinaler och körde norrut med hans bil, skolstart sista terminen imorgon! Så 82 mils färd och det gick ovanligt snabbt idag -- 9,5 timme inklusive tre tankningar och toabesök, 1 restaurangbesök och lite fotograferande. Men nästan ingen trafik varken framför oss eller som möte. Vinterväglag hela vägen, 2 älgar, otroligt vacker vinterdag med upp till -24 grader i vissa köldhål, ja helt klart en fin dag att köra. Här några bilder från soluppgång till sen kväll...

Vi startade 10.00 i Östersund, kom fram 19.30 till Kiruna....bussen som kör samma väg och bara stannar för på- och avstigning tar 13 timmar, startade 07.10 från Östersund och kom fram 20.00. I Gällivare hann vi upp den och körde ifrån...;) som sagt, 3,5 timme snabbare med bil!

Dagens tanke...om att köra långa sträckor....jag är ju en van bilförare, för mig är långa sträckor ingen big deal. Känner mig sällan trött och är sällan trött efteråt, det är väl en av mina goda egenskaper kanske.
Imorgon lär jag bli tröttare, när jag återvänder med den långsamma varianten: bussen, tillbaka hem till Jämtland -- det tröttar ut att vara inaktiv. Tur jag har massa jobb med mig att sysselsätta mig med under färden! Men nu blir det ett antal tomma veckor utan Adam därhemma....saknar honom redan!