28 juni 2010

"-Har du provat nässpray?"

Ja, den frågan fick jag av Hälsocentralens syster, när jag förklarade min 1 vecka långa förkylningsinfluensa för henne idag. Har jag provat nässpray?? Säg vad jag INTE har provat....
Jag ringde, för det är nu 4:e natten jag sittandes försöker sova och överleva hostattacker och jag orkar inte riktigt med mer...I natt har jag haft hjälp av 8 kuddar för att vara upprätt, men hostan har attackerat som en kamphund.

Berättade för distriktssköterskan att jag tar det mest för att det ska funka, alltifrån hostmediciner, halspastiller, värktabletter m.m. och då frågar hon om jag provat nässpray.....hmm....jadu sa jag, jag är ett levande apotek, har prövat allt och allt som finns på förkylningshyllan i apoteket finns i min kropp i en salig blandning....stoppar i mig alvedon, treo, bafucin, strepsils, zyx, mucoangin, otrivin nässpray, bisolvon både tabletter och flytande, noskapin både tabletter och flytande, quilla simplex, ventoline, pulmicort, fishermans friend -- kanske därför man inte blir frisk?!

Bjuder idag på en annan kul skylt från en Ica-affär här i stan....


Undrar vad "sånt" är?


Dagens tanke...om sömn....sömn är ovärderlig. Jag behöver inte så mycket sån egentligen, men den lilla jag behöver vill jag ska ha hög kvalitét, inte sittande mot 8 kuddar som i natt. Snacka om att kroppen inte fick vila...nu ska jag sätta mig i solstolen och åka till Hälsocentralen senare i eftermiddag, så det blir nån ordning på hostan åtminstone.