19 april 2010

En dag av reflektion...

Idag är det lösryckta tankar, har egentligen seminarieinlägg kring systematisk teologi att skriva, men kan inte riktigt fokusera på det...tyvärr....

På min moppetur häromdagen, så snöade det rejält, kanske ska låta moppen stå stilla ett tag till då...så då var det dags att istället fixa en härlig polartårtesmörgåstårta istället.

Idag har vi fixat till Saaben, det var nån mojäng som var trasig....*ler*....men nu är det fixat! Skönt det!

Handlade på Lundhags igår, hittade en ny jacka och Petter hittade fina Lundhagsskjortor. Härligt i fjällvärlden så här års, just nu april-väder, så det ömsom snöar, är sol, blåser etc.

Idag har vi som stiftskansli haft minnesgudstjänst för vår avlidne biskop Tony. Mina arbetskamrater var dämpade, många hade svart på sig och kavajer, kändes smula allvarssamt. Gripen av stunden...vi sjöng några av hans favoritpsalmer, kändes märkligt att vara i domkyrkan, där han "nyss" gick. Kan höra hans bullrande skratt eka och hans allvarssamma stämma klinga...känns märkligt att han inte är med oss längre.
Sedan hade vi en eftermiddag med omvärldsanalytikern Mikael Hansson kring nätet, facebook, livet på nätet efter döden, nätvandrare etc -- som alltid är Mikael lysande och det startade nog många tankar hos kollegorna kring hur vi ska handskas med nätet som offentlig arena.
Dagens tanke...om dåligt sportsmanship...från det ena till det andra....ser just nu en av finalerna i hockeyn och ser hur Djurgårdsfans kastar in saker på isen, så att man inte kan spela klart matchen. Känns riktigt uselt, att såna "element" som man kallar dem i TV, inte förstår vad sport är! Bort med Globens publik vettja, såna supportrar är inget att hänga i julgranen!