20 september 2012

Livsviktig konfirmation!

Helgen som kommer väntar Medarbetarmöte för stiftets medarbetare och vi samlas i Härnösand, runt 700 pers. Vi som jobbar på stiftskansliet har en hel del arbete att göra -- jag ska dels vara i Mötesbyrån, ska agera seminarievärd på ett seminarie, ska agera dörrvärd på ett annat, ska vara portvärd och släppa in rätt folk på rätt plats och så ska jag försöka få mig något inspirerande till livs för egen del. 

Dessutom har jag ett eget seminarie ihop med min kompanjon Jonas Eek från Göteborg på söndagen kring biskopens ämbetsberättelse och då kommer det att handla om Livsviktig konfirmation! Fantastiskt att i ämbetsberättelsen få spegla en stor del av det som de senaste 5 åren upptar hela min tillvaro -- mitt arbete som konfirmandkonsulent! Känns stort och bra!

Dagens tanke...om konfirmandarbete.....jag har världens bästa jobb....Idag har vi skickat iväg besked till de nya samiska konfirmanderna 2013 - en ny kull att lära känna, att glädjas och våndas med, att dela liv och dela tro med, att få vandra en stund på deras livsväg tillsammans med dem....vilken förmån, vilken underbar förmån jag har i mitt jobb! Konfirmander är det allra bästa!!