02 mars 2011

Hjärnan på högvarv...


Mycket jobb just nu, många bollar i luften, mycket som måste åtgärdas, stora projekt som ska ros iland -- en vanlig dag på jobbet helt enkelt. Det gäller att tuffa på, det gäller att hålla kontrollen och det gäller också att slappna av när man kommer hem.

Adam är hemma, har distansstudier att göra, så jag är hans bollplank och lär mig mycket om allt från Kinas historia till kemi, fysik, matte, engelska, svenska -- det är ju spännande att se hur mycket som sitter kvar och hur mycket spännande man faktiskt kan lära sig mer, trots att gymnasiestudierna är avklarade för länge sen.

Dagens tanke...om hjärnan på högvarv....med mycket jobb så går hjärnan på högvarv, vilket är bra, men det blir skönt när helgen kommer och man förmodligen kan byta ut lite trötta hjärnceller mot några mer pigga utvilade! Läser förresten om människans nervceller i hjärnan -- vi förlorar en nervcell i sekunden och räknar man om det i vikt, så försvinner 1 gram av hjärnan per år...vi har cirka 100 miljarder nervceller som start, så det är klart att de inte tar slut ändå, innan livet tar slut, men ändå...och var tar de döda nervcellerna vägen?
Nä, kanske dags att sluta fundera, ska ta en promenad istället!