30 maj 2012

Vår forskarrapport!

Idag var det dags att presentera vår forskarrapport kring unga konfirmandledare och Jonas Eek gjorde den presentationen på engelska -- helt lysande!
Känns ju speciellt att få vara med i de här forskarsammanhangen bland duktiga männniskor, att lilla jag har kunnat bidra med något litet i det stora.

Ikväll ska vi käka finmiddag på Operan i Oslo och ikväll har Justin Bieber gratiskonsert här i stan, vilket innebär total-kaos nere vid Operan och Centralstationen -- det innebär att vi just nu inte riktigt vet var vi landar för middagen, det går helt enkelt inte att komma fram, en stor mängd fjortisar står där....helt galet!

Här bilder från Karl-Johann och slottet i går kväll!


Forskarkonferens i Oslo

Jag får ju glädjen i mitt jobb att göra lite forskning ihop med proffsforskare; min kollega Niklas, Jonas och Per. Det är sååå skoj och vi har ju lagt fram en forskarrapport om unga konfirmandledare förra året.
Nu är vi på andra sammandragningen av den Internationella forskarkonferensen kring konfirmand- och ungdomsfrågor och denna gång här i Oslo i Norge. Idag berättade Niklas på engelska kring arbetet med konfirmandenkäter, kvalitetsutveckling som bedrivits i tio år  på initiativ av honom. Imorgon är det Jonas som föreläser utifrån vår forskarrapport kring unga konfirmandledare!

Ikväll var vi inbjudna av borgmästaren till Oslos rådhus, där man bl.a. delar ut Nobels fredspris årligen. Fantastisk byggnad och riktigt häftigt att vara där -- här ett axplock från de olika gigantiska salarna, lobby, toaletter -- allt var stort!
  

Foto från Nobels fredspris med Obama i talarstolen.....


 
Dagens tanke...om Oslo....en fin stad, inte så mycket puls som i Stockholm, utan rätt lugn, tyvärr riktigt dyr -- en BigMac meny kostade här 96 NOK, vilket är 120 svenska....brrr!