29 november 2010

Reclaim fresh water!!!!


Nu är det bevisat -- det är parasiter i vårt dricksvatten här i Östersund och på Frösön! Vi har alltså Cryptosporidium i vattnet, en parasit som kommer från avföring -- bajs i vattnet -- helt klart!
Det känns ju sådär, när det är 2010...hur är det möjligt?

Här i stan är det 2000 anmälda magsjuka just nu, uppemot 20% av befolkningen är drabbade och det är säkert fler än så -- en epidemi som är bland de största i Sverige. Petter åkte hem idag, rasslig i magen och hängig.
Ja, man blir sårbar -- vi kokar vatten åt mössen, vi kokar vatten för tandborstning, idag tog jag med kokat vatten blandat med saft med till jobbet och vi satte lapp på kaffemaskinen och kokade vatten på spisen och upp i termosar! Det blir nog en del bös på sjukhuset med allt vatten som måste kokas, dagis, skolor....idag uppmanas elever att ta med kokat vatten till dryck i skolan. Sallader och grönsaker ska sköljas i kokt vatten, just nu funderingar kring att Milko fortsätter producera produkter med kranvatten....känns sådär, det är ju bajs i vattnet ju....:(

Dagens tanke...om ett sårbart samhälle....vi har vattenkris här i Östersund. En kris som egentligen inte slår så hårt för enskilda, men mer för stora massan. Det märks att vi är sårbara, när saker och ting slås ut, när saker inte är riktigt som det ska vara. Jag bara undrar --- vad gör vi om hela Storsjön är smittad? Koka vatten kan jag göra framöver, de räknar med några månader fram.....men vi måste ju ha friskt vatten, i vårt friska landskap!