22 februari 2011

Rekordökning i dryck!

Eftersom vi nu får dricka vattnet, så kan man summera lite kring vad som hänt när det gäller inköp av stilla vatten i en stad som haft fint dricksvatten sen tidigare.
Försäljningen av vatten på flaska utan kolsyra, ökade med 183,5 % i januari och det är vi i Östersund som stått för mesta ökningen.
Förut sålde affärerna här i Östersund ungefär 10 l stilla vatten i veckan och efter parasitutbrottet så har man sålt mellan 10 000 - 20 000 liter per vecka. Snacka om ökning!
Även övriga drycker har ökat i Sverige, totalt såldes 86,1 miljoner liter drycker under januari, drygt hälften var läsk medan 28,1 miljoner liter var maltdrycker.
Totalt under januari såldes 13,4 miljoner liter vatten, inklusive kolsyrade varianter!
Det som skrämmer mig där är att vi under en månad köper över 45 miljoner liter läsk -- det innebär i snitt 5 liter läsk/person och månad (alla små barn inräknade)....Dessutom gör folk läsk i läskmaskin dessutom -- vi pumpar in sockerblandning i kroppen hela tiden, när färskt friskt vatten är det enda vi behöver!

Dagens tanke...om dryck att dricka....vi är ju beroende av vätska och främst av vatten...det är tungt att vi inte haft det färska vattnet i kranen på tre månader och just nu är inte förtroendet högst för det som kommer ut, även om det sägs vara OK. Det tar väl ett tag att återuppbygga förtroendet såklart, bara att avvakta och fortsätta köpa stilla vatten på flaska, innan kroppen och hjärnan säger OK.