07 februari 2010

Händelse-rika dagar...

Händelserika dagar hos Adam i Kiruna och nu har vi landat hemma igen och den här veckan blir intensiv med mycket jobb och samtidigt omfattande tenta....
Tänkte bara få ge mer glimtar i bild av dagarna som passerat:

Här är Adams lägenhet i Kiruna, han bor på tredje våningen, första balkongraden....



I går var vi på Jokkmokks marknad, för att knyta lite kontakter med samiska vänner på plats. Riktigt stor marknad, mycket folk, minus 17 och trevligt!

Lite mer bilder från IceHotel i Jukkasjärvi, bilder från konstsviterna, från Icebar...gillar speciellt städvagnarna på hotellet, med medar nedtill.

Ett otroligt vackert ljus ovan Polcirkeln, där solen står lågt och vackert!
Vi åkte fram till Esrange, rymbasen, men det blev stopp vid grindarna och vi snurrade runt omedelbart, så att ingen skulle undra vad vi gjorde där...

Dagens tanke...om ett rikt liv....jag har ett rikt liv, jag får uppleva mycket, jag får må gott tillsammans med min familj. Vad mer kan jag önska mitt i all jobbstress och plugg? Ingenting! Jag är lyckligt lottad!

Utmaningen "The award"....

Emma gav mig en utmaning, som jag ska ta mig an: "The Award"

Detta innebär……
1)lägg in awarden (alltså den här instruktionen) på din blogg…
2)länka personen du fått den av…
3)berätta sju intressanta saker om dig själv…
4)välj sju stycken nya att ge awarden till…
5)länka till dessa sju i detta inlägg…
6)skriv en kommentar i deras bloggar och berätta att dem fått awarden.
OK, sju intressanta saker om mig...jorasatte, hur vet man om de är intressanta egentligen? Hmm, jag skriver väl ändå:
1) Jag har sjungit på scen med Tomas Ledin tre gånger för en publik på mellan 5-10.000 pers varje gång -- samma sommar (2001)....*ler*....Tomas är min stora "idol" och det här var en önskedröm som slog in, dessutom tre gånger inom loppet av några veckor; i Sundsvall, i Östersund och i Göteborg!

2) Jag har spelat klarinett aktivt i 10 år, först i Timrå skolorkester, sedan i Timrå Ungdomsorkester och även i Timrå musikkår. Som en bisyssla spelade jag också klockspel i ungdomsorkestern, sitter på första raden som nummer 4 från höger....
I samma veva kan jag berätta att jag dansat folkdans i många år och tävlingsdansat i Hälsingehambon många år, Upplandsschottisen, Järbohambo m.m. Mina danspartners har varit mitt ex Jörgen (nedan på bilden) och efter det en kompis Marcus! Riktigt roligt och vi var aktiva i Skönborgs folkdansgille!


3) Jag har haft en papegoja som hette Snowball men kallades Snobben. En Goffin-kakadua, som var i min ägo många år och han älskade att gå ner för trappan i vårt hus och smita förbi oss in i vardagsrummet, där han siktade in sig på en viss sorts krukväxt som han käkade upp och blev alldeles grön om näbben. Han är troligtvis kvar i Timrå dit vi sålde honom till en kvinna och borde vara 30 år nu....de kan bli upp till 50 år....

4) Jag har gjort Hole-in-one, dagen före jag skulle ta grönt kort (alltså körkortet, för att få spela på stor bana, jag var alltså nybörjare på hög nivå), det ösregnade och jag, Petter och en golfkurskamrat tränade ändå, för vi skulle ju träna inför provet...hål 7 på korthålsbanan på Storsjöbygden! En fullträff (kommer nog aldrig ske igen)...och så kom jag trea i en stor tävling i somras och tvåa på en hösttävling -- riktigt riktigt roligt!

5) Jag älskar att köra bil fort (nähä?!, säger en del om det fakto)...men jag gör det, är rätt orädd och gillar när det rullar på (hatar alltså motsatsen och det är därför jag inte bor i t.ex. Stockholm med alla bilköer....), har "bara" två fortkörningsböter och då i låga hastigheter...Jag kör ju mycket bil i mitt jobb också, sjunger mig igenom stiftet om och om igen (tänk vad många ljudböcker jag skulle hört ut om det varit min grej, men jag somnar av prat på radion, nä -- bra musik på högsta nivå, då är det bara att köra).


6) Jag är same, har samiskt ursprung via min farmor som var same. Har inte riktigt haft koll på det hela tidigare, men dag för dag lär jag mig mer om mitt samiska ursprung, tar mig an den samiska kulturen och språket och försöker sätta mig in i mina rötter. Och idag har jag fått fira den samiska nationaldagen, ihop med många samer på Jokkmokks marknad!


7) Jag andas med fötterna....kan inte sova med täcke på fötterna, då kvävs jag, kan inte heller sova i sovsäck, som inte kan öppnas upp nerifrån, där fötterna kan stickas ut. Men jag har gärna kudde på huvudet och täcke, det funkar tokbra!


Ja, det var 7 saker, men det finns väl 1000 till, så ni som känner mig, vet ju fler och kan ta reda på fler...

Då utmanar jag följande sju personer att ta sig an "The award" i sin blogg enligt ovan -- ser fram emot att läsa era intressanta ting: