14 augusti 2010

Årliga kräft-surströmming-grillfesten!


Idag har vi haft fest, den årliga kräft-surströmming-grillfesten, som vi några grannfamiljer började med när barnen var små. Sen har vi varje år försökt samlas för att äta "det man vill".
Några mumsar på kräftor, dvs. vi, några galningar äter surströmming, dvs. mina kvinnliga vänner och några gillar grillat (läs ungdomarna).

Så vi tar med oss det vi behöver och samlas och käkar ihop en kväll i augusti innan skolan sätter igång igen.
Idag har vi festat hemma hos Hallbergs, som alltid riktigt trevligt. Vi blev 14 pers (7 vuxna och 7 ungdomar) och Adam fick grillad fläskfilé medan Petter och jag tog oss an årets kräftor! Jag hade gjort en västerbottenostpaj -- är ju så gudomligt gott och hade med diverse tillbehör som tzatziki, tomatsallad m.m.....MUMS!!

Dagens tanke...om vårt årliga party....det är rätt många år nu som vi träffats för att har lite kräft- och surströmmingspremiär ihop. Och barnen som nu är tonåringar och på väg mot vuxenlivet hänger fortfarande i, nästan alla. Hoppas att våra barn fortsätter den här traditionen vidare, vore ju häftigt! Annars får vi vuxna göra vår del av det hela -- same procedure as every year! Tack Hallbergs för trevlig kväll!!