28 oktober 2010

Guld i håret!


Favoritsysselsättning idag -- att få gå till frissan My och klippa och färga håret. Nu var mitt hår riktigt ledset, så det var dags. Vi gjorde en guldig brunfärg med ljusare bruna slingor och klippning som passar med uppklippt bak och en följelinje längs käken. Känns gott och lyxigt att få bli ompysslad!
Idag har jag också bärgat hem vårt brudfoto från 1988, som jag äntligen kostat på riktig ram efter 22 år...;)

Igår var det säsongskort i Åres backar som blev inköpt för Adams räkning, trots att han bor i Kiruna, så räknar han med att kunna åka mycket här hemma!
Igår var vi också på arbetslunch på Arctura och nu jobbar man med längskidspåren vid skidstadion, för från och med sööndag är det snögaranti här i stan. Så det var fullt med pistmaskiner och utforslad sparad snö sedan förra vintern, som sparats i högar under sågspån. Fascinerande!

Nåväl, jag åt en riktigt god grönsak, som dessutom var fantastiskt vacker i struktur och färg och smak -- kan du gissa vad den heter?
Det är en Romanesco, släkting till blomkålen-- tokgod!

Dagens tanke...om håret....håret visar hur du mår, sägs det och jag mår oftast bra, men mitt hår är som det är i tunt tunt format, platt som sjutton. Jag har ju alltid haft permanent, men senate året kört rakt och färgat istället. Min frisör My säger att mitt hår mår mycket bra numer och det känns ju toppen. Det var lite roligt att min biskop såg en bild på mig i permanentat hår och uttryckte fascination att jag hade lockigt hår....hon har ju bara känt mig med rakt hår, medan min omgivning alltid haft permanent-Brittis att tackla med. Perspektiven är ju helt olika. Men jag är riktigt glad över den här guldfärgade bruna som jag fick idag. Nu känns det bra igen!