10 mars 2012

Final i Melodifestivalen

Intensiv resvecka, där jag hunnit med en tripp till Strängnäs och tillbaka till Åre, där vi hyrt Drömstugan för två nätter. Nu åter på Frösön och imorgon åker Adam och jag till Kiruna, där jag stannar till tisdag.
Nu ikväll väntar Melodifestivalens final och det här är ju spännande -- jag tror vinsten står mellan Loreen och Danny Saucedo och jag tycker inte det spelar någon roll vem av dom vi skickar till Eurovision!

För övrigt sa Danny följande på Dagen.se igår i en intervju säger om vad som präglat hans kristna uppfostran:
"Tiden i Kyrkans Ungdom och konfirmationstiden la något av grunden.- Jag vill uppmuntra alla ungdomar att konfirmera sig oavsett om du är troende eller inte. Då får du i alla fall ta ställning, när konfirmationstiden är över vet du åtminstone vad du inte tror på. Det är också frigörande att träffa ungdomar i sin egen ålder och prata om sånt du aldrig gör annars, tvingas tänka större än dig själv.- För mig var det en lättnad att träffa andra grabbar och prata om tro, känslor, relationer och våga visa sig sårbar inför varandra. Jag lärde mig mycket om mig själv under den här tiden och att våga stå för mina åsikter. Genom ungdomsledarna fick jag också mer nyanserade, manliga förebilder. Att det gick att vara både cool och snäll och att vara cool inte bara betydde tatueringar...Min tro har också format mig till den jag är."


Jag tippar följande slutordning:
1) Loreen
2) Danny Saucedo
3) Lisa Miskowsky
4) Molly Sandén
5) David Lindgren
6) Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
7) Björn Ranelid feat. Sarah Li
8) Top Cats
9) Ulrik Munther
10) Dead by april

Det är lite svårt att veta hur de här båda poeterna Flinck och Ranelid tar hem tvärsom-röster, men jag hoppas att svenska folket är seriösa ikväll och väljer ett bidrag som kan stå väl i Eurovision song contest och det gör INTE dom båda.
Jag gillar David Lindgren storligen, han är en duktig sångare och har en låt som sätter sig på huvudet. Skulle önska honom längre upp. Lisa Miskowsky är en smygare, hon kan mycket väl komma högt upp. Molly Sandén och hennnes låt är inte alls tokig, också svårbedömd...på slutet kommer Topcats, Ulrik Munther och Dead by april, tror inte att dom har något med toppstriden alls att göra...

OK, ikväll är vi hos vännerna Hallbergs och har mello-middag, så då kan jag bara i efterhand konstatera hur det blev.
Må Loreen eller Danny vinna!