01 augusti 2010

I Jämtland är det vackert på riktigt!!

En relaxad dag där vi försöker återhämta oss efter intensivt fotograferande....ikväll bjudna till familjen H på god middag -- lyxigt!
Igår kväll var det presidenttal som, precis som vanligt, sätter fokus på oss som lever här! Här är valda delar av Jämtlands president Ewert Ljusbergs tal i år:

Ljuva jamtar!
Härliga Härjedalingar!
Rekorderliga Ravundingar!
Toksnygga Trönder!
Sagolika Samer!
Kära... Örebroare!
Jag älskar er alla! ALL OF YOU!
Ewert is in da house!
Här i Jamtland är det party 24/7! Det betyder "dygnet runt"för er som är över fyrtio!
Men vad är det vi firar då!?
Jo, att vi bor i den bästa av världar!
Att fred, frihet och tolerans fortfarande är honnörsord här hos oss!
Att begrepp som humor och självironi fortfarande lever och frodas i Jämtland! Att vi fortfarande är sexigare än både dalmasar och medelpadingar tillsammans! Att vi fortfarande är bäst när det gäller!
JAMTLAND JAMTLAND, JÄMT OCH STÄNDUT!


Hörni, förra året i februari blev jag uppringd av en ambitiös ung tjej från New York . Hon undrade om hon kunde få komma och spela på Storsjöyran. "Ja, det kan du väl få, sa jag, och skickade en flygbiljett.
Resten är historia.
I år är Lady Gaga världens största artist - lilla tösabiten. Och förra året stod hon här på Stortorget.
Kanske nåt att fundera på en kväll som denna. Vem av årets Yranartister väntar på sitt internationella genombrott?
Lady Gaga är för övrigt inte den enda superstjärnan som vänt sina trånsjuka blickar mot vårt lilla paradis i norr. I vintras reste George Clooney ända till Singsjön för att spela in The American. Det är som om vår egen Mikael Rahm skulle åka till Hollywood för att spela in en film som hette "Jämten."
Eller Härjedalingen!
Nånå!
Vi blir med glädje det nya Hollywood. Hit med pengarna bara, så ska vi nog klämma ur oss ett antal feta kassasuccéer! Uppföljaren till Twilight, New Moon och Eclipse kan med fördel spelas in i Kaxås! Avatar 2 lägger vi i Köttsjön!!!
I Jämtland är det vackert på RIKTIGT!
Här behövs inga konstgjorda dataanimationer!!!

Hörni vilket år det varit sen sist!
Igen!
Ett fantastiskt vinter-OS till att börja med. Där Republiken som väntat gjorde rent hus i tävlingarna Allamedaljer togs av Republikens invånare.
Nja, nästan i alla fall. Men ni förstår hur jag menar.
Östersundstjejen Charlotte Kalla blev guldmedaljör och jag utnämner hennehärmed till medlem av Republikens regering och chef för Spårverket.





Fast nu ska vi inte spä på politikerföraktet i onödan. Som världen ser ut idag ska vi vara tacksamma att det fortfarande finns de som orkar vara politiker. Vad vore väl orter som Ragunda och Strömsund utan sina politiker!
Mer välskötta möjligen - men mycket tråkigare!
Även här i Östersund har vi haft våra politiska pikanterier, Arbetet med den nya hockeyarenan har kantats av ett antal märkliga vändningar, som när det uppdagades att representanter ur kommunledningen och Daniel Kindberg - VD på Stadsdel Norr - varit väl förtroliga på mailen.
Vissa undrade vem det egentligen är som bestämmer i den här stan!
JAG SÅKLART!!!
Tack för förtroendet, kära undersåtar, men vet ni: jag är alldeles nöjd med det jobb jag har här.
Som är världens bästa! President i republiken Jamtland - paradiset på jorden!
Ett reservat för humanism och solidaritet! En fristad för humorister och oliktänkande! En plats där vi aldrig kommer att acceptera vare sig politisk eller religiös fundamentalism!
Det talas om att göra Härjedalen till en vargfri zon.
Jag tycker det är bättre om vi gör hela Republiken till en MACHOFRI zon, fri från all fanatism. Här ska vederstyggelser som homofobi och kvinnoförtryck aldrig få fäste!

Undersåtar!
Gå ut i sommarnatten och föröka er! Världen behöver fler som ni! Världen behöver fler jämtar! Och härjedalingar!
Leve Jämtland!
Leve mångfalden!
Leve republiken!


Dagens tanke....om presidenttalet...det finns mycket klokskap i de ord som president Ewert Ljusberg uttalar varje år. Speciellt att mångfalden och generositeten som ska existera, inte bara i Jämtland utan överallt! Och här i Jämtland är det så, att vi bor i den bästa av världar! Jag lovar....!