13 juni 2010

62 mils övningskörning...


I fredags efter att vi precis gjort klart lägenheten, så körde vi från Kiruna vid 16-tiden och Petter körde de första 20 milen, sen ville Adam övningsköra och som han körde -- 62 mils övningskörning ända hem, där vi landade på Frösön 02.30!!

Snacka om träning av landsvägskörning! Han var riktigt duktig!! Och otroligt envis att hålla ut hela vägen! Bra jobbat vännen!
Det är härligt att åka igenom Norrland kvällstid på sommaren. Jättefina vyer, helt stilla på sjöarna, vilsamt att färdas, ett lugn på vägen.
Här passeras Polcirkeln, ni ser monumentet och vita stenar i slänten, som fortsätter på andra sidan vägen och på andra sidan sjön på höger sida. Markeringen av "Arctic circle"....
Många renar och vi såg samma söta renkalv, den svarta, nu med ännu fler småsyskon....den studsade på precis samma sätt som när vi såg den i söndags!
Dagens tanke...om resa genom halva Sverige....det är häftigt att färdas i Norrlands inland, det är öde långa sträckor, det är vidder och det är så vackert landskap. Otroligt skönt i jämförelse med att åka söderut med stressiga städer och mycket folk och bilar.