23 september 2010

I rymden finns inga känslor...


Ikväll såg vi en underbar film om en 18-årig kille Simon, som har Aspergers syndrom och hans kontakt med sin bror Sam och hur han försöker hitta "nån annan jävla tjej" till honom, "som kan diska".
En helskön, feel-good film och det är riktigt härlig bild av någon som har Asperger.
"Jag har Asperger, jag kan inte ändra mig...men du har inte Asperger, så du kan ändra dig", "I rymden finns inga känslor, det är bra för mig..."

Dagens tanke....om förståelse för neuropsykiatriska funktionshinder....utbildningsveckan på Kreta gav mer kött på benen om de här olika funktionshindren och kan en sån här film ge folk i allmänhet kött på benen och förståelse, så är det bara bra! Se filmen! Och landa i en värld full av....cirklar...tider...rutiner....och beröring!

Att vila i vilan...


Ibland händer det saker även där det finns mest kontroll av text. I somras vid en nyhetssändning på Rapport, 31/7 och det handlade om Finländsk lagstiftning kring organdonation…
Så här sa nyhetsuppläsaren:
"Den som avlider automatiskt, blir givare av organ…"
Det borde nog ha varit: "Den som avlider blir automatiskt givare av organ…"
Måste plocka in några Göran Zackrisson-citat också...*ler*...han kommenterar golftävlingar och det kommer alltså underbara ord från honom i de sammanhangen:
* Rocca med sina fina händer, som han fått av sin pappa...
* Scandinavian Masters spelas i år på Forsgården, vilken fantastisk bana och framför allt, vilka räkmackor!
* Såg ni, han började svingen för tidigt.
* Vad är det de har där? En trasig pool? Ska de flyga iväg med den?
* Vädret idag är helt perfekt... alltså helt fel!

Dagens tanke...om ledighet....jag har lediga dagar den här veckan, något ofrivilligt, men det behövdes väl ur flera aspekter kan tänka....men det är svårt att vara ledig när det ligger många uppgifter som skulle behövas utföras, det är svårt att vila i vilan. Men det är bra att träna...