21 oktober 2011

Kom igen nu Kiruna kommun

Fick en rapport via NSD-tidningen och Adam att man kanske inte har medel att driva Luossabacken i Kiruna trots att kommunen köpte den åter i våras.
Det har under Adams studietid i Kiruna, varit strul hela tiden med backens existens och drift.
Har varit många turer och mycket trista beslut som gjort att VIGarna inte fått den träning dom ska ha....
Nu trodde vi nog att det var över och så kommer det här -- känns trist, så jag beslutade mig för att ta kontakt med politikerna och tjänstemännen inför beslut.
Så -- jag sökte först förvaltningschefen för uteanläggningarn, men nådde inte honom. Ringde då kommmunalrådet Kristina Zackrisson och fick en kort pratstund med henne, där hon bekräftade att det ska fortsätta som lovat, hon var sur på nämnden som gått till media och skapat rubrikerna. Så hon menade att inför beslut på måndag, så är det lugnt, det handlar bara om att söka fram var pengarna ska tas.
Jag skrev också ett långt mail till chefen för fritid och kulturnämnden, som hon kuinde få ha med i den konsekvensbeskrivning som i eftermiddags skulle formuleras inför beslutet på måndag angående Koruna kommuns budget. Sen har jag meddelat skolans rektor och ansvarig tränare att jag gjort detta, skrivit på Facebookgruppen för VIG:arna, så här på distans så är det gjort det som går just nu, men denna gång ger jag mig inte -- Adams sista studieår i Kiruna, ska vara bra när det gäller vinteridrottsdelen, det krävs stark kompensation för det stök som varit de tidigare två åren.

Dagens tanke...om att påverka...det känns viktigt att man gör så mycket som man kan, men lustigt nog känns det som om jag är rätt ensam om att reagera, undrar hur de andra föräldrarna tänker...? Och Kiruna kommun -- kom igen nu! Ska ni överleva som kommun, så måste ni gasa, inte bromsa!