17 februari 2011

Ledsen över dåliga trender!


Nu måste jag få ryta -- i Stockholm har några kända profiler satt igång en mösstrend med en stickad mössa och längst upp en tofs av äkta päls, ofta från blårävar i fångenskap och som behandlas illa...det hela är djurplågeri på hög nivå och pälsförsäljningen i Sverige har skjutit i höjder, pga den här mössan.

Jag är ledsen över hur lite folk tänker & hur dom därför skapar idiotiska trender.

Såg TV-reportage med ung brud i Stockholm, som kallt menar att hon har inget ansvar för att hon har en sån pälsmössa med blårävstofs, -"det är väl butikens ansvar att kolla av sånt", menade hon! Kom igen nu, väx upp folk!
Det som gör mest ont är att t.ex. kändisar som Pernilla W på fullaste allvar inte tänkt, utan bara var bekymrad över att någon tyckte från början att den var ful -- den bruden har ju inte bara en utan många såna mössor! Och det som också skrämmer mig är att man sätter mössorna på unga tjejer och barn, som helt omedvetet använder den, utan någon information från sina föräldrar. Skäms! Varje mössa kostar 700 spänn eller mer, bara en sån sak...

Och att sen vår kronprinsessa och alla andra med mycket pengar i börsen har hakat på denna sjuka trend gör ju inte saken bättre -- "Gud skapade människor med något i huvudet , andra fick en mössa."

Dagens tanke...om skyddande av hjärna med eller utan innehåll....skärpning! Föregå med gott exempel ni som har något innanför pannbenet och som inte behöver skövla djur för att ni ska vara trendiga och hippa.
Gör en tofs i syntetpäls/garn istället!
Går... lika bra utan för den delen...men ta ert ansvar och använd pälsfri mössa OCH hjärna!