20 mars 2010

Lugna Lördag

En hallon/björnbärspaj med vaniljsås fick det blir när Christer och hans Jennie från Hofors kom på fika idag. Deras son Calle spelar hockeycup i Brunflo, så dom kom förbi -- trevligt att ses såklart!

Idag är det hockey igen, slutspelsmatch 2 mellan HV och Timrå och jag håller såklart tummarna för mitt lag TIMRÅ! Vore trevligt med vinst ju!
Försöker läsa religion samtidigt....går väl sådär, för jag blir lite engagerad i hockeyn också.....

Måste bara reflektera kring fakta jag hörde...medelåldern i Sverige om man slår ut på hela befolkningen på 9 miljoner innevånare är 41,2 år och det är ganska hög medelålder....jämför med medelåldern i Uganda som är 14,9 år....

Så det betyder att man alltså är i medelåldern då, strax över...och en sak som jag kanske kände att jag var liiiiite för gammal för, var de gosedjur jag såg i en affär i Stockholm -- Kiss och Bajs hette dom och jag tänker det barn som har såna med sig överallt, precis som Adam hade med sina "snuttisar"....tja....ser inte heller det pedagogiska med att ha två gosedjur där den ena är nr. 1 och den andra nr.2...vad gör man med dem liksom som förälder....visar med de vid toabesöket, i pottan, spolar ner dem, lägger de i blöjan -- berätta nån som har mer fantasi än jag???


Dagens tanke....om vårdagjämning...idag är det Vårdagjämning, dvs.inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig. År 2010 inträffar vårdagjämningen den 20 mars kl 18:32 i Sverige. Dag och natt är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen, för det inträffade för ett dygn sedan. Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster. Om man bortser från områdena närmast jordens poler är dagarna kring vårdagjämningen ungefär lika långa över hela jorden.
Så, ja...hur jag än vänder och vrider på det, så börjar det ju bli ljusare ute, snön börjar smälta och våren börjar nalkas....häruppe gläds vi hellre åt härlig vårvinter, så det får gärna vara kallt och snöa lite till, fram till påsk och i mitten av april, sen kan sommaren få komma direkt på där i maj!