02 juni 2010

Ingemar Bergmans Fårö...


Så kom solen till Gotland, har varit udda dagar med kyla och regn här denna vecka, typiskt när vi kom hit då. En morgonpromenad längst strandpromenaden var gott i morgonsolen. Samling i morse i Almedalen i centrala Visby. Kul att se hur det ser ut, det som man oftast ser på TV från politikerveckan.

Ett stopp vid en "snigelkyrka" Källunge kyrka, där vi hittade medeltida klotter på väggarna. Kyrkans pelare var dessutom riktigt sneda, mysko att den står upp liksom.


Vi har kikat på naturreservat, Cementas kalkstensbrott, ryska gasledningsrör, fina platser, härliga butiker, raukfältet och till och med besökt Ingemar Bergmans grav på Fårö och åkt igenom hans gamla domäner, Olof Palmes minnesplats -- ja vi har varit på underbara platser och fått en god bit av Gotland. En trivsam dag!


Dagens Visbyglass -- honung-saffran, Visby sweetdreams med hemlig smak (jag gissar på salmbär), maräng (helt klart ny favorit) och sockerkakssmetssmaken. Idag fick vi med oss nästan hela stiftskansliet dit också.


Dagens tanke....om Gotland som ett annat land....Gotland är nästan som utomlands och det stämmer. Här är en fantastisk natur och miljö, väl värd att bevara. Här kan man finna ro i själen faktiskt, det är så gott att få låta ögonen beskåda en mängd vackra saker! Gotland blir precis som Jämtland, så otroligt vackert!