09 januari 2012

On the road again....

Upp i ottan och ta bussen hemåt, 07.30 från Kiruna, ankomst 20.15 i Östersund, utan stopp, förutom av- och påstigning...ja, 170 mil på 34,5 timme inkl nattvila avklarat! Börjar vänja mig vid rutinen nu...;) Men nog får man krupp på slutet ändå....i Strömsund är man ett vrak, häcken värker, benen är stela och värmen i bussen gör en otroligt rastlös och trött...Men vad gör man inte för sin älskade son?!

Idag fick jag från bussfönstret följa allt ifrån den otroligt vackra helmånen när vi klev ut i morse till en lika vacker lågstående sol, den första solen i norr efter en månads polarnatt och sen avslutade fullmånen med att möta upp innan jag vid jämtlandsgränsen mötte ett kraftigt snöfall...Solen nådde knappt över bergen, bara topparna på träden belystes...
Här några bilder från dagens resa hemåt -- från måne till vintersol till måne igen...

Läste i en infofolder som landat i Adams brevlåda att LKAB satsar 19 miljarder kronor bara mitt i city just nu, på en yta om 2 km område....bl.a. ska en ny damm byggas i Luossasjön nedanför Adam och där har man för hand under hösten flyttat fiskarna från ena sidan sjön som ska torrläggas för dammbygge till den andra. Man hittade nära 1300 fiskar i sjön,, bl.a. en ensam harr (stackarn, ingen kompis liksom -- hur kom den dit?)....

Dagens tanke....om gruvnäringen i Sverige....Det är gruvnäringen som bär svensk ekonomi och motsvarigheten till satsningg finns ingen annanstans. Och de här satsningarna har inte så mycket att göra med stadsflytten än -- den tillkommer och alla de satsningarna som ska göras med den!
Och mitt i allt detta, har vi en liten etta till försäljning....;) Inte alls orolig för om vi får den såld, inte alls...och är helt säker på att vi inte blir förlorare i saken...=)