19 juli 2012

Grattis Pappa!

Idag skulle min pappa Sam fyllt 91 år om han levt! Grattis i himlen min far!
Saknar honom, det är 22 år sedan han dog och det har varit tomt! Jag är fortfarande sorgsen över det fakto att han aldrig fick möta Adam -- dom två hade haft riktigt roligt ihop, är helt övertygad om det!
Idag hittade jag i röjningen ett penetui som jag sparat efter pappa, med hans egen underskrift på och två fina Ballografpennor med hans namn ingraverat....;) Han var rädd om dom pennorna, det var lite status med sådana, förr i tiden!




 
Pappa Sam ihop med våra dopfadderbarn Johanna och Emma


 
Pappa med svärmormor Greta - dom har det trivsamt ihop i himlen numer!
 
Petter och pappa Sam

Svärmor Ragna och Sam

Dagens tanke...om pappa...min pappa var en skön filur. Han fick ju mig på "äldre dagar" och hade väl också en överbeskyddande känsla för sin "lill-jänta" som sladdbarn. Men han var där, han var trygg, han var engagerad, han skjutsade, hämtade, lämnade och fanns för mig. Hängde kanske inte med på alla "nymodigheter" men lät mig hållas liksom....Sånt är inte självklart för alla barn, men för mig var det så och riktigt viktigt! 
Det sista jag frågade honom om, var om hjälp med något att kolla upp i en Faktabok, som han prenumererade på och vi skulle höras nästa dag om den saken....det hann vi inte med, för han dog den natten i mars 1990....


Saknar dig pappa! Dansa med änglarna på din födelsedag!

Fyrmanna-scramble!

Ja, jag vet, det är nördigt, men jag är golfare och jag spelar golf och det blev en del golfsnack nu de här dagarna. Idag har vi spelat roligaste tävlingen -- fyrmannascramble, texas-scramble. Det är så att man hjälps åt och alla slår ut, sen väljer man vilkens boll man vill spela vidare på och därifrån slår de övriga tre och så ända ner i hål. Jag, Petter och Adam hade med oss Christoffer i vårt lag och han är en långtslående man, som är mycket proffsig i sitt golfande. Vi hade en tokkul runda på banan idag, gick runt på ett bra netto och vi hade 2 boogie, 3 birdies och resten par. Vi är nöjda och slutade på 31 plats av 81!
Redan 05.18 i morse gick de första tävlande lagen ut och de sista gick ut 12 timmar senare, 17.18. Det är 320 tävlande idag, så den här tävlingen är stor och riktigt rolig! Prisutdelningen ikväll kl. 22.30 gav fortsatt utdelning -- jag vann golfbollar på utlottning och Petter vann en toapappersbal!
Nu några dagars vila, för vi måste hinna med renoveringen här hemma också och Adam ska jobba 5 dagar i rad, så vi får se om vi tar nån avslutande singeltävling i helgen.



Dagens tanke...om förmånen med golf....det är en förmån att få spela golf -- att få vara ute i 5-6 timmar, att få promenad som heter duga, att få spela golf och umgås med roligt folk -- det är en enorm förmån!