31 oktober 2010

Klassfest med 9 A Mariedal....


Jag bara älskar att få gå på de här klassfesterna som blir en nostalgiträff utan motsvarighet! Och igår var det klassfest med alla 9:or som gick ut 1980 i Timrå kommun...
Vår klass 9A ställde upp med ett 7-mannalag tillsammans med keepern/klassföreståndaren Christina. Vi möttes hos Kicki och gick direkt till festen efter 3 timmar hos henne. Hann kika på lite bilder och minnas, Timo och Kicki är uppslagsverk i kunskap kring folk och platser, så det var bara att lyssna och lära. Jag är helt fascinerad av deras koll.


På klassträffen fanns ju också gamla kompisar, gymnasiekompisar, gamla ex och OS-medaljörer och ex. elitseriehockeydomare att träffa.

Min egen kusin Janne var också där och även om vi inte ses så ofta, så finns det ändå något speciellt mellan oss, som är lika gamla. Janne är orsaken till att jag "kommit loss" som liten -- jag fick Jannes slalompjäxor som 9-åring och så ordnade min morbror Gunnar, Jannes pappa, slalomskidor till mig som min pappa fick åka och köpa...."flickan kan ju inte bara ha pjäxorna..." När jag var 15 år så fick jag en moppehjälm av min morbror och så hade han bokat undan en moppe till mig, som pappa fick åka och köpa...."inte kan flickan bara ha en hjälm..."
Min pappa var rädd, jag var sladdbarn och flicka, så det var nog morbrors puff i baken, som hjälpte honom att låta mig göra saker, precis som kusin Janne.
En riktigt trevlig kväll som, som alltid, gav mersmak, så vi tänker ha grillfest hos Timo i sommar och NT-gänget ska vi dra ihop till 2012 (30 år sen vi skiljdes mellan N och T-gänget). Ser fram emot allt det!

Dagens tanke...om igenkännandets glädje och "sorg"...jag blev brydd hela kvällen av att jag inte minns en massa människor, kommer inte ens ihåg namnen och ännu mindre ansiktena på en del av parallellklasskompisarna. Men å andra sidan, även fast man nött samma korridorer under tre år, så kanske man ändå inte haft någon kontakt då och inte nu heller. Lika är det med mig -- många kände inte igen mig heller och ja, förståeligt i längden -- utan största uggleglasögonen, permanenten och tandställningen blir det ju annorlunda utseende såklart! Eller....? =)