07 juli 2010

Att veta eller att inte veta....


Spännande är att inte veta....och att veta...
När man bloggar så här öppet som jag gör, utan begränsningar, att vem som helst kan läsa, så får man räkna med att det blir så.

Igår fick jag ett trevligt samtal från en mamma som av en händelse googlat efter lägenhet i Kiruna och kom in på min blogg av den anledningen. Hon har en son som börjar på Rymdgymnasiet i höst och ville veta mer om boende och sökte upp mig per telefon (tack för samtalet!). Hennes ord klingar fortfarande i mitt öra -- "jag tycker ju jag känner dig nu"...och kanske är det så, när man blir personlig, att någon annan får en känsla för vem jag är och hur jag tänker, även om man aldrig möts.

Jätteförvånad, men samtidigt -- riktigt roligt att veta att någon annan än de jag tänker skulle läsa om mitt liv och leverne gör det. Samtidigt påminns jag också om att det är inte bara "mina närmaste" som tar del av mig och mina tankar, vilket också blir en aha-upplevelse ånyo. Jag väljer ju hela tiden vad jag skriver, jag väljer ju att dela med mig och om någon är intresserad av det, känns det ju härligt såklart.

Nu i höst har jag bloggat nästan varje dag i två års tid. Det känns som en del av vardagen, sällan som ett måste, ett skönt sätt att både dokumentera mitt liv men också att få reflektera en del av det jag upplever.

Igår hade jag också anledning att på FB "skärpa" till min profil, där jag inser att jag bara vill att de som jag har som vänner ska ta del av mig och mitt, eftersom jag insåg att det finns folk på FB som jag inte önskar ha umgänge med (och som förmodligen inte heller önskar det med mig). Men människan är nyfiken av naturen, så även jag, så jag bestämde mig för att inte vara riktigt lika öppen för alla där. Men jag fortsätter vara det här så länge...

Dagens tanke....om öppenhet....jag är en rätt öppen person, står för vad jag tänker och tycker, önskar såklart öppenhet tillbaka, men kan aldrig kräva det av andra. Ibland kan jag bli trött på min egen öppenhet, vem är jag att tro att andra vill veta? Fast å andra sidan, så behöver man inte ta del av mig och mitt om man inte vill....! Det finns en ung tjej som heter Foki från Umeå, som utsågs förra året till årets bloggare m.m, hon är 17 år och bloggar mycket om mode och sånt. Hennes blogg läses av 100.000 besökare per dag!!!!!
100.000...jag vet ju att jag har några som läser min blogg, men jag tänker att de kan jag räkna på mina 10 fingrar...det kanske inte är så...tanken svindlar...