30 augusti 2010

En sorgsen dag....


Adam körde upp idag och klarade inte uppkörningen...känns sorgset främst för honom, men jag tar också åt mig, att jag som handledare inte klarat av att lotsa honom igen det hela körtekniskt...fast egentligen känns det helt galet att han kuggade -- en del får körkort i flingpaket och Adam har verkligen kämpat och praktiserat sig till det! Han har kört 2,5 år, han har tagit 20 körlektioner och kör riktigt fint, säger både vi och hans körskolelärare. Det enda är hans tunga gasfot han ärvt av mig och lite småsaker som han behöver nöta in med planering och sånt.

Men det som han kuggades på idag var inte riktigt det han hade tänkt; någon högerregelsituation, att han körde för sakta på landsväg (95 km/h istället för 100 km/h)....
Men, men -- ny uppkörningstid är inbokad, det är bara att ta nya tag om ett tag!
Nu dags att packa ihop unge herr Frisell, för imorgon bär det iväg till Kiruna och dååååå...då blir det ännu en sorgsen dag, vecka, höst! För fy 17, va tomt det kommer att bli här hemma igen! Nääää, vill inte!

Dagens tanke...om uppkörning....att kuggas är inte riktigt nån höjdare. Jag själv klarade körkortet på första försöket, men att kuggas är idag inte så ovanligt, var och varannan får pröva flera gånger. Men, men...han har klarat teorin, och praktiken blir snart verklighet i form av en inplastad värdefull papperslapp! Kämpa på älskade vän! Snart har du ditt efterlängtade körkort!