25 juli 2010

Sambastor fyller år....

Det var en gång en samba, hon är fortfarande min samba och hon heter Eva....vi har varit sambos och delat rum i två år på internat i Sigtuna. Och feminin form av sambo måste vara samba resonerade vi....

Vi är lika gamla, men eftersom Eva är något längre än mig, så fick hon vara samba-stor och jag samba-liten. Två underbara år och hon lärde mig mycket om livet och världen utanför Timrå...
Idag är det Evas dag, hon fyller nämligen år! GRATTIS VÄNNEN!

Eva är östgöte, en härlig människa som är positiv till livet och som har en skön livssyn. Att vi sedan också delat allt under samma tak 24-7 under två viktiga år i våra liv (20-22 år var vi då) gjorde att vi hittade varandra stort.

Utbildningen under Sigtuna-tiden slutade med att jag också hittade min östgöte-Petter och Eva var min och vår tärna på bröllopet, vilket ju var fantastiskt i sig. Eva bar ringarna åt oss!
Sedan dess har vi hållt kontakten, vi ses årligen när vi är nere i Östergötland, för Eva med familj finns bara några mil ifrån Valdemarsvik, i sköna Skälboö.
Idag är det Evas dag, hon fyller år och ska firas med buller och bång. Åtminstone ska vi fira henne när hon kommer hit med familjen till veckan och vi får rå om varandra några dagar -- efterlängtat!

Dagens tanke...om sambastor....det är härligt att ha en vän som följt en genom vuxna livet. Vi har funnits där för varann i stort och smått och delat mycket, trots att vi varit på distans i mil räknat. Tack sambastor!