30 december 2012

Ett år har passerat....hejdå 2012, hej 2013!


2012 har passerat, imorgon är årets sista dag och vi firar den med våra goa vänner Hallbergs och Larrys föräldrar nere i Vallsundet på Frösön. Detta år är vi barnlösa, ingen av våra tre barn är med oss, inte ens och käkar nyårsmiddag! En ny tid börjar….;)
Ska försöka sammanfatta 2012 och det är ju inte enkelt, med allt som händer under 366 dagar! Året har ändå präglats av min livsstilsförändring med viktnedgång!
OK, tar det månadsvis tror jag:

JANUARI – jag började på Itrim 11 januari och det har varit bland det bästa jag gjort för min egen del. Itrim hjälper mig med både viktreducering i ett två-årigt program och även att koppla ihop motion och mat. Jag får en hälsorådgivare, fantastiska Jenny, som pushar mig hela vägen. Mot slutet av året överlämnar hon till fina Lina. På 3 månader har jag lyckats ta bort 24 kg – helt otroligt! Så januari blev min nystart, mitt nyval, min livsstilsförändring!

FEBRUARI – Adam påbörjade sin tandkirurgi med att få ett titanimplantat i sin framtand under våren. Han kämpar också sin sista termin på Rymdtekniskt program på Rymdgymnasiet i Kiruna och gör allt han kan för att klara sig igenom det.
I februari föddes också prinsessan Estelle, spännande med nytt kungablod i Sverige!

MARS – Här säljer vi Adams lägenhet i Kiruna på 5 minuter…vi hade säkert kunna sälja den dyrare, men det var skönt att få iväg den på ett bra sätt, så vi slapp att ta hand om det efter studenten liksom.
Min svägerska Gerd avlider hastigt och det känns så tufft, när döden och livet börjar ha en skör tråd emellan oss.
Vi lever fortfarande i sorgen efter Petters mormor Greta såklart, det är tomt utan henne.

APRIL – Vi investerar i ny bil och det blir en Saab igen, lyckas inte släppa min trångsynthet när det gäller bilmärken….;)
Adam fyller 20 år!! Hur är det möjligt att tiden går så fort! Jag är inte med honom och firar födelsedag utan Petter ihop med min mor roddar med lite tårtbjudning och tacos hemma.
Under tiden åker jag med Steg 3-orna till Iona i Skottland, som alltid är en lisa för själen faktiskt, jag njuter enormt av att vara på den ön!
I slutet av april kunde vi börja ta fram golfklubborna och spela…

MAJ – Resorna avlöser varandra och i början av maj är jag nere med jobb i Stockholm och sen åker jag ner med Petter och ser Jesus Christ Superstar med Ola Salo i huvudrollen som Jesus samt att systeryster och jag njöt en heldag på Yasuragi Spa på Hasseludden!
Sedan blir det en tur till Visby på Gotlands kyrkvecka.
Jag började cykla igen, Petter skaffade en cykel också! Kul!
Jag var med på Tjejgåingen och gick rätt fort banan runt, stolt över mig själv, men ont dagen efter!
Och ännu en resa – till Oslo på forskarkonferens – spännande uppdrag!

JUNI – fullt fokus på Adams student från Rymdgymnasiet i Kiruna. Vi var där veckan innan och fixade, handlade, städade ur lägenheten, gjorde besök i gruvan, åkte till Narvik och sedan kom dagen D då vi hade hyrt Samegården flera dagar för studentfest och boende. Våra nära och kära kom och firade med Adam och det var en jättefin studentexamen. Sen packade vi ihop lägenheten, städade ur och lämnade den med nyckeln till köparen! Helt underbart och skönt att få hem Adam igen, men vi levde hela sommaren med en mängd kartonger och det tog ett tag innan vi kunde sortera upp allt och lägga allt rätt i lådor, så Adam  kan bara ta dom och flytta iväg igen, när så är dags!Midsommarfirande med Hallbergs på sjön i segelbåten var en njutning!! Och nu får vi börja vänja oss vid att barnen inte är med oss liksom…
Mamma fyllde 85 år och vi hade fest hemma hos henne – krutgumman!
Adam fick anställning på McDonalds i Lillänge, en provanställning till årets slut, som vi idag vet att han inte fått förlängt – han jobbar sista kvällen ikväll 30/12….

JULI – En hel del golfrundor, många 9hålare, som går bra för Petter!
Semester som är intensiv med Yranbilders fotografering på Storsjöyran, renovering hemma med tapetsering och ommålning och omflyttning, där Adam flyttar upp till kontoret, kontoret ner till vårt sovrum och vårt sovrum blir i Adams gamla rum. Riktigt bra blev det! Och självklart – Tävlingsveckan på Storsjöbygden! Kul!

AUGUSTI – Petter och jag åker ensamma på semestertripp, Adam hemma och jobbar, på både McD och som kundundersökare åt Systembolaget i Jämtland och Härjedalen. Vår semester går via Stockholm, där vi var hos systeryster med familj och hann spela LI Invitation-tävlingen (Adam med på det) och  fick en date med Emma och Johanna äntligen, några dagar i Vänersborg hos familjen Helmerson, en tur via både Ullared och Vingåker för shopping och så några dagar hos svärmor i Valdemarsvik och date med familjen Sjövall.

SEPTEMBER – mycket jobb hela hösten , ovanligt mycket. P
etter och jag hann även vara en hel del kulturella – konsert med La Gayla Frazier på hemmaplan! Riktigt bra!
Och en hel del tillverkning av äppelmos, jordgubbssylt, vinbärssaft m.m. Gott att ha under vinterhalvåret!

OKTOBER – Petter och jag firade hans födelsedag i Stockholm och såg krogshowen med TOMAS LEDIN på Cirkus – något så fantastiskt det var. Det bästa vi sett.
I slutet av månaden reste jag till Krakow, för att rekognicera inför Steg 3-resan dit i vår. Riktigt spännande resmål, det blir tokbra det!

NOVEMBER – Sedan åkte vi ner i slutet av oktober igen till Stockholm, så Petter fick se LEVEL 42-konsert och han var i sin musikhimmel då.
Ner till Valdemarsvik också, för att lämna julklappar till Ragna, eftersom hon firar jul på egen hand i år och så var vi med på minnesgudstjänst efter Greta. Fint!
Mycket jobb igen, flera resor till Uppsala den här månaden…

DECEMBER – En intensiv månad, men skönt att få avsluta den hemmavid på Frösön, där vi tre fick fira jul ihop hemma.
Adam intensivjobbade nu i mellandagarna innan han ska lämna sin anställning.
Och jag fortsätter hålla ställningarna med mitt Itrimmande eftersom jag alltid kommer behöva träna och jag har ett antal kilon till att plocka, Petter kör LCHF och går ner i vikt på det – nu ska vi bara få med Adam på tåget också, så att han startar träna och komma igång med sånt, när inte jobb väntar!

Dagens tanke....2012....Ja, en sammanfattning är väl – många resor, mycket jobb, Adam hemma igen på Frösön, Kiruna lämnat för gott, renovering hemma och ett helt omvälvande år med livsstilsförändring med goda motionsvanor och bra matvanor som givit underbart resultat!
GOTT NYTT 2013 till alla er bloggläsare! Nästa gång jag skriver, har jag nog bytt bloggleverantör. Återkommer med ett sista inlägg här på nya året, vart jag tagit vägen och hoppas att ni vill följa med!