31 december 2010

2010 års sista dag....GOTT NYTT 2011!!

Nyårsafton -- alltid lite nostalgisk för det är just då som man kommer på att tiden tickar iväg, att tiden går ifrån oss, rätt fort faktiskt!
Vill försöka sammanfatta året som passerat, kika lite i backspegeln, även om jag har nästan allt nedskrivet här på min blogg, eftersom jag bloggar varje dag....
Adam -- sonen och mitt livs hjärta, det bästa jag har -- ja, han fortsätter genomföra sin gymnasieutbildning i Kiruna -- det har gått fort, halva tiden har ju passerat däruppe. Det har fortfarande varit lite stök med backen, hoppas att det löser sig nu efter jullovet...Det är tufft med rymdtekniska studierna också, men uppfattningen är att det går ändå! Så vi förbereder för att om 1,5 år ha studentfest i Kiruna! Underbart!

Den 10 april fyllde Adam 18 år, då var vi med Steg 3 i Iona i Skottland och firade honom. Myndighetsdagen -- en riktigt viktig dag och helt plötsligt förändrades en hel del saker -- han måste ta egna beslut, han måste ta eget ansvar för sina bankkonton, ansökningar och annat. Svårt men mycket att lära in.
Den 25 augusti skrev Adam upp teorin för körkortet och klarade den -- jubel och klang! Den 30 augusti var det uppkörning och där kuggades han -- stor sorg och tårar! En månad senare var det dags för uppkörning igen, 1 oktober -- KÖRKORT! Han är överlycklig!

I somras fixade vi en Saab 900 åt honom, som vi under året har fått laga en del och lägga ner lite pengar på för att få iordning, men nu är den iordning så här i slutet av året med allt som ska vara!

Petter, min älskade man fortsätter med både Mediafix och som informatör i Östersunds församling. I jobbet har han nu bytt chef och med allt vad det innebär. När det gäller Mediafix så fortsätter han att bara ta sig an såna uppdrag som ger något tillbaka som t.ex. Martin Stenmarck-uppdrag och andra spännande saker...

Här hemma har vi gjort iordning vårt vardagsrum äntligen, där vi köpte nya hyllor, sålde av gammalt och det blev tokbra! Vi fortsätter fighten med att hitta lösning för köksfläkten, men det får bli på det nya året som den lösningen väntar. Våra möss är numer 2 stycken -- killarna är kvar; TJ och PK. Det blir de sista vi har, eftersom det är Adams möss och han numer inte finns hemmavid. Tiden för stugan till fjälls har varit minimal faktiskt eftersom Adam inte är hemma här och vill inte heller vara med oss så mycket om vi är till fjälls, skotern har vi sålt till H och vi får väl se om Adam kommer använda stugan nu under vintern...

Golfspel blev det väldigt lite av i sommar också, utifrån att jag var sjuk -- riktigt trist....DET måste definitivt ändras på tills nästa sommar!! Det blev lite tid i solen också, fick ju via jobbet åka till Kreta och fick fina solstrålar på näsan! Vi kunde också få vara med om Roxettekonsert i Sundvall, Storsjöyrans alla artister, jag och min sambastor Eva var på Ladies Night med Martin Stenmarck i Norrköping och i våras fick vi lite Tomas Ledin i kroppen på en konsert i Sundsvall!

Sjukdomarna fortsatte här på hösten med vår lilla Östersundsparasit Cryptosporidium som fanns i dricksvattnet hos oss -- så vi har i över en månad fått koka vatten, men det går bra och förhoppningsvis väntar bättre vattentider!
Jag själv har slutfört baskursen i religionsvetenskap under våren -- 30 hp intecknade i teologi och det känns bra för min egen del, men det hade nog sina effekter att jobba mer än heltid och plugga halvtid samtidigt, för när sommaren kom så blev jag rejält sjuk -- började med en förkylning och slutade med akutbesök på sjukhuset. 6 veckor av sommaren i liggande position, har sällan varit så sjuk. Riktigt trist....och kände för första gången motstånd till att börja jobba i höstas, var ju inte utvilad, hade bara haft 2,5 vecka ledigt, utan att vara sjuk!
Annars så jobbar jag på och har en rejäl utmaning i att nästa år att dels byta chef, dels jobba för en utvidgning av unga konfirmandledare, skriva klart en forskarrapport som vi gör, vårt samiska konfirmandläger nästa år som fylldes på ett dygn och så tänker jag plugga i vår igen....om jag nu orkar med det -- helfart den här gången....men det viktigaste är familjen, så den har jag sakat bort nog nu under alla år jag jobbat på stiftet och den paybacken är minimal förutom från konfirmander och unga konfirmandledare, så den saken bjuder jag inte mer på, jag lovar (ett nyårslöfte som inte bara är ett löfte, utan också en hel sanning!).

Dagens tanke...om 2010...om jag skulle sammanfatta året i några enstaka ord så är det -- UTMANANDE och UTMATTANDE! Alltså både plus och minus, men mest plus såklart...minusen ligger på sjukdom och stök....! Välkommen 2011! Nya utmaningar och väldigt få utmattningar tack!