06 juli 2010

Hur hittar Treo rätt....?


Imorse vaknade jag med en sprängandes nackhuvudvärk, hade använt flera kuddar i natt för att dämpa hosta och förmodligen sovit i udda ställning. Huvudvärken var sådär kraftig att jag nästan inte tog mig upp, men efter 2 klunkar Treo, så dröjer det bara några minuter så har värken dämpats och är nästan borta -- hur är det möjligt egentligen? Hur vet Treo-tabletten var den ska åtgärda värk i kroppen?
Nu har jag slutat med penicillin, så då ska jag väl vara på bättringsväg kantänka. Det sitter kvar lite i bihålor och är inte riktigt träningsklar ännu, men det får väl ta lite tid, det var ju en rejäl infektion jag hade i kroppen. Sänkan var på 118 förra veckan när jag var på Hälsocentralen och man ska ha under 8, så det var en infektion som heter duga det.

Något helt annat....såg en rubrik i dagens Aftonblad, där rubriksättaren nog skrivit lite hastigt: "Två dödade i finsk hamburgerkö"-- först har vi en svensk hamburgerkö och så har vi en finsk?! Händelsen i sig är illa, men jag funderade bara på rubriksättningen...man får såklart fundera vad det ska stå istället...."Två dödade i hamburgerkö i finska Borgå" kanske...


Dagens tanke...om värktabletter...det är tur att de finns när man behöver dem. Jag är fascinerad över just medicin (hade en svag känsla för att bli receptarie när jag var ung), hur hittar den rätt i kroppen? Hur vet penicillinet att jag har bihåleinflammation och att det är just den inflammationen som ska väck och inte nån annan inflammationspunkt (ja, den kanske tar båda i ett svep såklart)? Hur vet hostmedicinens ingredienser vad deras jobb är? Ja, jo, naivt att fråga men ändå är kroppen otroligt fascinerande och hur allt hänger samman och endera samverkar eller jobbar åt olika håll i den.