11 mars 2011

Gregoriemarknad in the town


Gregoriemarknad i stan och det är alltid kul att strosa runt där. Man förstår direkt att det är dags, för alla går runt och bär på genomskinliga plastkassar och påsar utan tryck!
Så jag tog mig dit och körde ett race för att få med lite rengöringsmedel Super 10 till mig och mamma, lite lakritsremmar och marknadsgodis och som kronan på verket -- ungersk Langos!! Jag pratade med den ungerske langos-mannen om varför det inte gick att få såna här goa Langos i Ungern och han berättade att först var det bara penslat med vitlökssmör och inget mer, sen la man till gräddfil och riven ost och där stannar det i Ungern...här i Sverige får man med rödlök, räkor och caviar! Och han säger att utvecklingen mot detta är påhittat på vägen...Så då förstår jag att jag inte hittade det i Ungern....=)

Dagens tanke...om marknad och marknad....det finns ju mycket på en marknad som känns som det kvittar, en hel del trams, är trött på plastleksaker, plastpåsar och alla klädstånd. Men gillar stort det genuina med kolbullar, rullrån, närproducerad ost och marmelad, hantverk härifrån. Undrar om det blir något plasttrams och modekläder från länge sen sålt i dom stånden?