16 februari 2010

Hola Ålla!

Höga kusten-bron i morgonsolens sken
Har kurs för anställda konfirmandledare kring konfirmander med särskilda behov. Ikväll har vi mött Ållateatern från Sundsvall med min brorsson Mikael som är med i ensambeln, som har det som sitt jobb!

En fantastisk kväll med mycket berört i hjärtat och med sång, glädje och energi! Jag blir så lycklig av de här, som när jag var 18 år jobbade med det här gänget, när jag var nattvak och vårdbiträde på sommarläger i Slädaviken på Alnö. Riktigt roligt att möta de igen och de tränar ju på Molliers "Den inbillade sjuke", som jag verkligen ska se när de gör nyuppsättning igen nu i juni!
Jag och min brorsson Micke

Dagens tanke....om Ållateatern....de här förståndshandikappade får en möjlighet att med teatern som arbete utvecklas som människor. De anställda som jobbar med dem, har nog ett av världens bästa jobb, skulle vara så roligt att få jobba med dessa härliga personer, som ger Micke och hans kompisar såna fina möjligheter.

Helikopter?


Adam is in the house!
Skööööööööööönt! Har längtat efter honom jättemycket (det gör jag alltid) och han tycker det är gott att vara hemma en sväng! Igår somnade han innan han la huvudet på kudden...
Han har varit på skidläger i Åre och fått tränas av Niklas Karlström som varit elitåkare inom jibb-eliten.
De har haft roliga dagar med hela VIG-klassen, så det känns ju gott att han fått ledigt denna vecka, för att till helgen kunna delta i North Face Ski Challenge i Åre nu till helgen. Generöst av skolan, men han har så få ämnen nu, så han missar så lite. Istället får han träna på hemmaplan och han var ju inte sen att kasta sig till GB ikväll för att åka med gamla vännerna.
Sedan upp fem skoldagar och så tillbaka hem till Frösön dryga två veckor för distansstudier och sportlov! Så det blir mycket kvalitetstid hela familjen nu, med förhoppningsvis sköna dagar till fjälls ihop!
Just senaste dygnet har det varit lite turbulent, för en av hans gamla klasskompisar skadade sig illa i en jibbtävling i Härnösand i helgen, kritiskt och svåra skallskador, men förhoppningsvis så kommer det att gå väl, riktigt jobbigt ändå att veta hur nära det är mellan himmel och helvete. Och en av våra unga samiska konfirmandledare skadade sig också i hälen, så sporten Adam pysslar med är inte vilsam för hjärta och hjärna för en orolig mamma inte....*suck*...men jag försöker dämpa den, så att Adam ändå får göra det han brinner för. Jag kan bara be Gud om ständig närvaro hos Adam, så att inget ont händer!

Dagens tanke....om helikopter-behov...befinner mig ikväll vid Hotell Höga kusten-bron för att hålla i en kurs i två dagar som kommer och idag var jag i Vemdalen på dan på jobb, så min kollega föreslog att jag kanske borde ha en tjänste-helikopter istället...Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, vilket grej det vore, ta helikoptercertifikat och snabbt ta sig runt stiftet!
Vemdalen vid lunch, Högakustenbron utanför mitt hotellfönster nu ikväll, från fjäll till kust....