07 juli 2012

Lik i garderoben....

En dag av regn, en dag av röj här hemma och idag var det två garderober med "gamla" kläder i, som skulle rensas -- det blev tre stora sopsäckar som vi drar iväg till klädinsamlingen.
Iallsindar, vilken gräslig klädsmak jag har understått mig att ha genom tiderna...här fanns skjortor med pärlemorknappar (vi hade dom i en mängd som jobbskjortor ett antal år), till mönstrade knepiga saker, överdelar som jag aldrig haft på mig nånsin, till sånt som hör till skämshörnan rejält! Axelvaddar fick ryka och nån kavaj med nitar jag aldrig haft, till byxor med nån slags omlottkjol påsydd, crepematerial, många långa klänningar, några genomskinliga historier, tjocka flanellskjortor och nån långskjorta inköpt i New York...
Det roligaste jag återfann var faktiskt min norska Lusekofta, som är otroligt vacker, håller sig oavsett mode....även en stickad svart-vit långtröja som passade mig perfekt nu i storleken....;) 
Några kläder behöll vi och som sagt, resten får gå! Och det känns skönt....inte för att det var några lik i garderoben, men nästintill....döda kläder...!


Dagens tanke...om klädsmak....modet ändras, men en hel del kommer åter. Just nu vill Adam ha en hawaii-skjorta....hemska tanke! En del saker kan man stå ut med fortfarande och andra saker vill man aldrig se nånsin! Det är väl tur för klädindustrin att smaken växlar, så att vi stundtals förnyar oss i garderoben...