23 december 2012

Julförberedelser

Vi har en lugn och fin jul hemma i år, bara vi tre. Det känns lite speciellt, eftersom vi är van att fira med endera Petters mor eller min mor, men dom är båda två hemma hos sig denna jul. Kan idag också vara glad att vi inte är ute efter vägarna, för det har varit kaos neröver med både mycket trafik, olyckor och snöoväder.
Istället har vi idag tvättat mängder av tvätt, vi har griljerat skinka, jag har gjort "snöbollar" - praliner med vit choklad, lume och kokos, jag prövade en annan pralin med mörk choklad och pepparkakskross runt om. Sen gjorde jag Itrim-godis - fruktbollar med dadlar, aprikoser, russin, gojibär, lime och pumpafrön -- riktigt fina! Det blev en saffranskaka också och så gjorde jag kycklingköttbullar á la Itrim och dom blev riktigt fina!
Idag kom tomtarna från Vallbo med granen (tack få jättemycket!) så nu står den här i stugan och av-isar sig, imorgon ska den kläs vacker och tändas på kvällen, då är det jul mina vänner!

Imorgon blir det en del mat-pyssel och så ska juldukarna på och så får vi relaxa och invänta julaftonen och njuta av den vackra granen...me like!

Dagens tanke...om julen...julen förändras beroende på tiden i livet...när Adam var liten, var det såklart en hel del fokus kring Kalle och julklappar och samling kring krubban. Nu när Adam blir större, så är ju julklappar viktiga, men flera av dom har kommit i förväg, så det blir inte så många paket under granen liksom. Sen köper vi saker under året "istället för" julklappar, så nu har vi både investerat i ny köksfläkt som kom igår och så kommer vår USA-resa och nya extraljus till bilen och annat som behövs....Senare tid har vi kunnat istället gå på midnattsmässa eller andra julgudstjänster och så är det kanske så att vi kan käka mat innan "tomten kommer"....;)
När Adam sen får barn i framtiden, så blir det ju såklart ett fokus ur ett barnperspektiv igen, precis som det ska vara....;)