12 augusti 2012

Semesterslutet är nära

Idag är Petters sista semesterdag och kanske min med....tänkte börja jobba så smått till veckan, vara ledig några av dagarna....men annars en lugn start inför en intensiv arbetshöst och vår! Känns alltid som om man, även fast man varit ledig länge, varit ledig för lite. Jag kan rakt vänja mig vid att vara ledig på heltid, det finns så mycket skoj att hitta på som inte är jobb....jodå, jag stortrivs med mitt arbete, men har senaste året värderat ner värdet av att jobba häcken av sig -- det finns ingen payback i det, men det finns det i umgänget med nära och kära, som man ofta åsidosätter för att man gifter sig med sitt arbete....
Det är slut på såna dumheter nu, allt får annat perspektiv, när man inser att dagarna rinner iväg!
Kruxet är också att just nu är det en del att göra hemmavid - skörda bär t.ex.....de svarta vinbären verkar ha mognat till sig, de röda är på gång och jag vill fylla frysen med jordgubbar! 
OS är också över idag, har sett valda delar....alltid lika spännande, när Sverige ligger i front i olika grenar.

Idag en dag på golfbanan och skördade en del smultron....Petter spelade tokbra idag! Den gamle golfaren är tillbaka!






Dagens tanke...om semestern...vi är inte kända för att vila oss i form, men vi har inte heller stressat ihjäl oss, utan semestern har varit så aktiv som vi viljat ha den! Vi har hunnit med student i Kiruna, flyttat ur en lägenhet där, flyttat runt härhemma och renoverat tre rum, spelat golf, varit på tripp till både Stockholm, Vänersborg och Valdemarsvik, fått lite sol på näsan och benen och sovit, ätit gott och mått bra! Kort sagt - Jag har haft fina lediga dagar och kommer njuta av fler framöver, då vi ska ut och resa en sväng!
Ikväll kändes det att sensommaren tar vid - dimman lägrade sig över fotbollsplanen, värmen i marken går upp när det blir kyligare i luften....

Kräftfest

Idag blev det kräftor här hemma - vi körde kinesiska sådana och en något dyrare variant, som var riktigt fina! Mycket kött och bra smak!
Kräftor är såååå gott, me like!

Idag var vi och kikade på Amerikansk fotboll också där Christopher spelar i Jämtland Republican -- svårt att förstå regler, men roligt att se!

Dagens tanke...om kräftor....jag gillar skaldjur, speciellt räkor och kräftor! Det är fräscht och gott och smakar fint länge! Kan äta sånt ofta, om det skulle bjudas! 
Adam fick en rolig reklam från Mittuniversitet -- ett paket nudlar med meddelande på, att så här kan det vara när man studerar....;) "Hungrig Frisell?"